Reizigers kunnen in de loop van 2024 sneller reizen tussen België en Nederland, dat schrijft de NS. De NS-trein die daarbij hoort was gisteren voor het eerst te zien in ons land.

Met onder andere deze nieuwe Intercity willen NS en de Belgische vervoerder NMBS reizigers vanaf 2024 sneller naar België brengen. De reis van Amsterdam naar Brussel duurt nu nog 2.52 uur, maar het is het streven om de reistijd met een half uur te verkorten. Deze trein is met een topsnelheid van 200 km/uur namelijk sneller dan onze huidige treinen (max 160 km/uur).

De komende tijd kan het zomaar zijn dat deze trein het Nederlandse landschap doorkruist. Samen met de treinfabrikant Alstom voert de NS testen uit met de allernieuwste Intercity (type ICNG) om te zorgen dat de trein toegang krijgt tot het Nederlandse en Belgische spoor.

Eerder zijn al de locomotieven van de Nightjet naar Zwitserland en Oostenrijk voorzien van deze nieuwe look, net als de gemoderniseerde dubbeldekkers (type VIRM 2&3). Alle toekomstige treinen krijgen deze nieuwe uitstraling.