Thomas Cook België is volledig failliet aangezien er ook voor het onderdeel Thomas Cook Retail geen oplossing is gevonden. Daarmee verliezen ongeveer 500 medewerkers hun baan. Eerder verloren al zo’n 75 medewerkers hun baan.

“Ondanks zeer intensieve gesprekken met verschillende partijen tot het laatste ogenblik was er jammer genoeg geen akkoord over de noodzakelijke kortetermijnfinanciering”, zo liet de directie van het bedrijf weten.

Er werd sinds vorige week hard gezocht naar € 5 miljoen om Thomas Cook Retail door te laten starten, maar het mocht niet baten.

Lees ook: Thomas Cook Nederland definitief failliet.

Er werden al 10.000 reizigers die via Thomas Cook België hadden geboekt teruggehaald. Gisteravond liet het Belgische Garantiefonds Reizen weten dat er nog zo’n 1.600 reizigers teruggehaald moeten worden. De repatriëringsactie werd vorige week woensdag opgestart.

Mark De Vriendt, directeur van het Garantiefonds Reizen, heeft aan Belgische media uitgelegd dat het onvermijdelijk is dat er mensen eerder naar huis moeten in verband met de repatriëringsactie.