Nieuws

Thomas Cook Nederland failliet

Deel dit artikel

De bewindvoerder van Thomas Cook Nederland B.V. maakt bekend dat zij de Rechtbank van Amsterdam heeft gevraagd de surseance van betaling die op woensdag 25 september werd verleend, om te zetten in faillissement. De rechtbank heeft hierin toegestemd, en de bewindvoerder, mr. Hanneke De Coninck-Smolders, benoemd tot curator.

In de afgelopen week hebben het management en de bewindvoerder naarstig gezocht naar mogelijkheden voor Thomas Cook Nederland om zelfstandig of in samenwerking met Thomas Cook- in andere Europese landen verder te gaan. Helaas bleken die mogelijkheden er op korte termijn niet te zijn, waardoor geen andere keus restte dan faillissement aan te vragen voor de Nederlandse organisatie.

Voor de circa tweehonderd medewerkers van Thomas Cook Nederland is collectief ontslag aangevraagd. In de komende weken zal de curator in gesprek gaan met potentiële kopers voor Thomas Cook Nederland of onderdelen daarvan. Er hebben zich al enkele geïnteresseerden gemeld.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Thomas Cook Nederland failliet […]

Vorige bericht

Travel Impression lanceert actie voor reisagenten

Volgende bericht

Ook Thomas Cook België failliet

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."