Er zitten nog 2400 Nederlanders in het orkaangebied, waarvan velen zich net als familie en vrienden in Nederland zorgen maken over hun veiligheid. In Miami Beach vindt momenteel een grote evacuatie plaats, maar sommige Nederlanders laten via social media weten niks te horen van hun touroperator…

Onder de 2400 zitten 1600 reizigers van TUI/Kras op de Dominicaanse Republiek en Cuba. ‘Zij worden waar nodig en waar mogelijk geëvacueerd naar een zo veilig mogelijke plaats. Dat kan ook hun eigen hotel zijn’, zo heeft TUI gisteravond vlak voor middernacht laten weten middels een laatste update via haar Facebook-pagina.

Op diezelfde Facebook-pagina wordt door veel reizigers verontwaardigd gereageerd op het feit dat TUI haar reizigers niet heeft geëvacueerd. TUI laat in een reactie weten: “Bij dergelijke grote calamiteiten volgen wij de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Wij hebben natuurlijk begrip voor de ongerustheid en begrijpen ook dat mensen nu direct naar huis willen vliegen. Dat zouden we graag doen, maar dat is geen reële mogelijkheid op deze termijn.”

TUI laat weten dat het haar eerste prioriteit is dat iedereen een plaats heeft om zo veilig mogelijk de storm uit te zitten. “Onze reisleiding is ook ter plaatse en staat zo veel mogelijk steeds in contact met de reizigers. Onze vlucht morgenochtend (donderdag) naar Cancun en Varadero (Cuba) zal geen nieuwe passagiers brengen naar Cuba, maar alleen passagiers ophalen. Deze vanaf Amsterdam naar Varadero vertrekkende passagiers worden op dit moment geïnformeerd. Reizigers die tot en met vertrekdatum 10 september naar Sint Maarten, Dominicaanse Republiek, Cuba of Florida vertrekken mogen kosteloos omboeken naar een andere bestemming. Onze contact center medewerkers zijn morgenochtend vanaf 08.00 uur weer bereikbaar op 088-0885885.”

Laatste berichten die op Twitter verschijnen over de situatie in Punta Cana zien er positief uit. Hier lees je de laatste updates over orkaan Irma.