Donderdag of vrijdag (Nederlandse tijd) trekt orkaan Isaac over de Bovenwindse Eilanden. De exacte koers en snelheid van Isaac is nog onzeker, maar de Nederlandse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius moeten zich in ieder geval voorbereiden op extreme weersomstandigheden, dat meldt Weeronline. Er is kans op zeer zware windstoten, veel regen en hoge golven aan de kust.

Volgens de meeste computerberekeningen bereikt Isaac donderdagavond of vrijdag als orkaan van de eerste categorie de Bovenwindse Eilanden. Daarbij zijn windsnelheden van 120-150 km/uur mogelijk en windstoten van 140-180 km/uur. Er kunnen honderden millimeters regen vallen en aan de kust zijn 3-6 meter hoge golven mogelijk.

Guadeloupe, Dominica en Martinique worden volgens de huidige verwachtingen het zwaarst getroffen. Een kleine koerswijziging naar het noorden of zuiden kan echter betekenen dat het zwaartepunt over andere eilanden trekt. De komende dagen zal de koers van Isaac zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ondertussen kan men bij de voorbereidingen het beste uitgaan van het ongunstige scenario.