Nieuws

Orkaan Isaac op weg naar de Bovenwindse Eilanden

Donderdag of vrijdag (Nederlandse tijd) trekt orkaan Isaac over de Bovenwindse Eilanden. De exacte koers en snelheid van Isaac is nog onzeker, maar de Nederlandse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius moeten zich in ieder geval voorbereiden op extreme weersomstandigheden, dat meldt Weeronline. Er is kans op zeer zware windstoten, veel regen en hoge golven aan de kust.

Volgens de meeste computerberekeningen bereikt Isaac donderdagavond of vrijdag als orkaan van de eerste categorie de Bovenwindse Eilanden. Daarbij zijn windsnelheden van 120-150 km/uur mogelijk en windstoten van 140-180 km/uur. Er kunnen honderden millimeters regen vallen en aan de kust zijn 3-6 meter hoge golven mogelijk.

Guadeloupe, Dominica en Martinique worden volgens de huidige verwachtingen het zwaarst getroffen. Een kleine koerswijziging naar het noorden of zuiden kan echter betekenen dat het zwaartepunt over andere eilanden trekt. De komende dagen zal de koers van Isaac zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ondertussen kan men bij de voorbereidingen het beste uitgaan van het ongunstige scenario.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Laatste maand: winactie musical Wicked in Londen met Holiday Extras

Volgende bericht

TUI Exclusive gelanceerd

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.