Nieuws

Overbruggingskrediet houdt airberlin drie maanden in de lucht

De Duitse minister van Economische Zaken, Brigitte Zypries liet vanmiddag weten dat de overbruggingskrediet van 150 miljoen euro, die door de regering is toegekend, airberlin drie maanden in de lucht kan houden.

Gedurende deze periode, zouden de onderhandelingen met Lufthansa over de aankoop van delen van Airberlin afgerond moeten zijn. Zypries gaat ervan uit dat de luchthavenslots van Airberlin verkocht kunnen worden en dat lening kan worden terugbetaald.

Daarnaast laat ze weten dat de lening er niet alleen voor zorgt dat vluchten door kunnen gaan, maar het zorgt er ook voor dat de banen van de 7.200 werknemers in Duitsland worden gewaarborgd. “De gesprekken tussen airberlin en Lufthansa zijn veelbelovend en in de komende maanden zal er naar alle waarschijnlijkheid een overeenkomst worden aangekondigd”, aldus Zypries.

Airberlin laat aan TravelPro weten dat de vluchten voorlopig onder normale omstandigheden worden uitgevoerd.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

airberlin vraagt faillissement aan

Volgende bericht

(Video) "Vluchten airberlin gaan gewoon door"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.