CoronavirusNieuws

Overheid, TUI en Corendon werken aan ‘coronaproof’ vakantie

TUI en Corendon zijn bezig met het vormgeven van verantwoord en ‘coronaproof’ op vakantie door middel van een corridor. Stef Blok (minister van Buitenlandse Zaken) heeft hierover vandaag laten weten: “De ervaringen en inzichten van de reisorganisaties zijn hierbij heel belangrijk. We blijven daarom ook de komende tijd, nauw met elkaar in gesprek.”

“Nederlanders houden van reizen, en dat is prachtig. Ik gun het iedereen om weer onbezorgd op reis te kunnen”, aldus Blok. “Helaas kan ik op dit moment nog niet met zekerheid zeggen wanneer het weer mogelijk is om op vakantie naar het buitenland te gaan. Gezondheid staat natuurlijk voorop, de start van de vaccinaties stemt hoopvol.” Dat de overheid meewerkt aan het kijken naar de mogelijkheid van een corridor is te danken aan de pilot van TUI en Corendon, later ook ondersteund door ANVR. In eerste instantie wordt er achter de schermen verder gewerkt aan de mogelijkheden. Wanneer een eerste testreis plaats kan vinden is nog niet duidelijk.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Column: En dan?

Volgende bericht

Minister Blok: "Ik ben de reisbranche zeer dankbaar "

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.