CoronavirusNieuws

Partijen bespreken schrappen of later betalen vakantiegeld

Vakbond FNV heeft bevestigd dat het schrappen van het vakantiegeld op tafel ligt. Dit zou een uiterste optie zijn om bedrijven te redden die niet genoeg hebben aan het noodplan van de overheid.

Volgens Jan Meerman (directeur van brancheorganisatie Inretail) is het een wens vanuit de werkgevers “om iets te doen aan het vakantiegeld”, zo laat hij weten aan De Telegraaf. “We leven nu in een tijd waarin het ondenkbare denkbaar is geworden.” In de detailhandel is al besproken dat het vakantiegeld een maand later uitgekeerd mag worden.

Door de noodmaatregel die het kabinet vorige week aankondigde mogen bedrijven 90% van hun loonkosten laten uitbetalen door het UWV. Het Ministerie van Sociale Zaken laat weten dat het noodplan op dit moment wordt uitgewerkt en dat niet zeker is of het vakantiegeld ook onder het noodplan valt, waar werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op hopen.

Vind de leukste en meest originele gadgets op ditverzinjeniet.nl, leuk om te geven of jezelf cadeau te doen!

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

16 Reacties

 1. Henny Noordzij
  1 april 2020 at 22:34

  Ik ben hier misselijk van. Veel ouderen met alléén een AOW kúnnen niet eens met vakantie. Het geld wordt gebruikt voor de eigen bijdrage van € 385,– die zij jaarlijks kwijt zijn omdat ouderen nu eenmaal meer kwalen hebben. En de dagelijkse levensbehoeften, de verhoging van de huur en energie. De toeslagen houdt geen gelijke tred met de verhogingen. Het is een schande als dit doorgaat. Er zijn heel veel, steeds meer, miljonairs in Nederland, voetballers die jaarlijks tientallen miljoenen verdienen en presentators die tónnen verdienen per jaar. En wat te denken van de (nog steeds dagelijks) de toestroom van asielzoekers uit veilige landen die verwend worden met een mobiele telefoon, gratis reizen en gratis medische verzorging? En, later, toch een mooi huis!

 2. Anita vd Bent
  24 maart 2020 at 12:54

  Wat een ontzettend asociaal belachelijk beleid.
  Blijf met je fikken van mijn vakantiegeld af, heb ik zelf afgedragen per maand.
  Ga het geld maar uit de portemonnee halen van Dhr. Rutte en z’n maatjes.
  Misschien dat onze koning ook zijn steentje kan bijdragen in deze belachelijk situatie maar laat de werkende burger met rust!

 3. Iet Schrooten
  24 maart 2020 at 11:32

  Dat is toch niet normaal als wij in nood zitten staat voor ons ook niemand klaar het is ons vakantie geld waar we recht op hebben als het de bedrijven goed gaat delen ze dat ook niet met ons schandalig

 4. Gerda
  24 maart 2020 at 11:30

  Wij worden hier op een gruwelijke manier bedonderd. Massaal komen Hyena’s het land binnen, het kan niet op voor die lui. Niets is te goed. De burgers en vooral mensen die het slecht hebben, oa vele ouderen en met minimale uitkering krijgen dus waarschijnlijk geen vakantiegeld. De elite hebben hun geld veilig gesteld en goed voor zichzelf gezorgd. Dat criminele Brussel is bezig met een noodverordening, zodat het geld alleen nog digitaal is en contant ongeldig. Zo kunnen ze alles afpakken, incl. Pensioengeld en en spaargelden en goud. Men verwacht half april al. Dit om zwakke landen/banken te steunen. Incl. De Duitse bank die failliet is. Merkel heeft toegestemd en NL staat machteloos. Op weg naar diepe armoede. De ploerten uit Brussel hebben de crisis aangepakt om hun criminele Dictatoriale wetten met dwang in te voeren. Ondanks tegenstand NL komen de criminele landen Albanië en Noord Macedonië bij de EU. De NL bevolking kan opdraaien voor de tekorten.

 5. Paula
  24 maart 2020 at 11:05

  Schandalig ook bij mensen die een uitkering hebben wordt maandelijks een deel gereserveerd voor vakantie geld dat wordt iedere maand ingehouden dus je betaald je eigen vakantie geld

 6. Kitty
  24 maart 2020 at 10:23

  Waarom houden ze rutte en al die anderen niet hun vakantiegeld in, waarom moet het weer van de gewone burgers komen..wij hebben er niet voor gevraagd voor die zogenaamde virus..voordat jullie aan andermans geld komt begin dan bij jullie zelf daarzo in de tweede kamer..jullie zakken zitten bom vol.

 7. Willem Jansen
  24 maart 2020 at 10:23

  Een bedrijf dat vakantiegeld niet kan betalen kan dat een maand later natuurlijk ook niet. Een normaal bedrijf heeft nu reeds 10/12e deel gereserveerd.

 8. Sophie
  24 maart 2020 at 09:41

  Dus als aow die zowieso weinig vakgld krijgen niks van vakantie gld jullie zijn niet goed wijs we hebben het al moeilijk genoeg om rond te komen gr sophie

 9. Gertjan
  24 maart 2020 at 09:38

  Wat is dit nou weer voor New Kids actie…citeer even Richard Batsbak:
  Vanaf nu betaal ik helemaal nergens meer voor..
  Komen ze eind Maart mee?
  Kan nog wel even doorgaan
  Zijn jullie nou helemaal besodemieterd?

 10. Cor
  24 maart 2020 at 08:58

  Waarom is Jan met de pet weer de dupe,blijf af van vakantiegeld. Misschien dat alle duur betaalde directeuren, managers etc maar eens iets gaan inleveren.

 11. Trijn
  24 maart 2020 at 07:59

  Vrijheid van meningsuiting mag toch

  Wat van ons is en waar je recht op hebt blijf je af vakantie geld is voor velen iets extra’s
  om rekeningen te betalen en bv je gezin rrn leuke dag te bezorgen
  Alles gaat op aan wat het kost in Nederland
  Alles is duur en je houd geen cent over
  Dus handen af van het vakantiegeld

 12. Lisa
  24 maart 2020 at 07:42

  Ik denk dat er heel veel mensen zijn die erop rekenen, ik ook! En niet voor een vakantie, ik ben een alleenstaande moeder met 3 kinderen en gebruik mijn vakantiegeld voor onverwachte kosten. Auto stuk, nieuwe koelkast, dat soort dingen.

 13. 24 maart 2020 at 01:24

  in de touringcarbedrijven krijg je ook geen dertiende maand dan neem ik ontslag om uren die je al niet uitbetaald krijgt maar gewoon op werkgelegenheid word gezet zonder iets te overleggen zit er niets anders op

 14. 24 maart 2020 at 01:20

  waarom moet jan met de pet altijd maar weer inleveren toch misselijkmakend walgelijk gewoon weer geen schulden die je kan aflossen joop

 15. ulla bohny
  23 maart 2020 at 22:16

  Wij hebben met op onze vakantie geld berekend niet alleen voor de vakantie. Jullie hadden beter voor de ziekenhuizen en het personeel moeten letten

  • Laura
   24 maart 2020 at 08:31

   Is dit juridische wel mogelijk? Dit geld is van de werknemer, aangezien dit maandelijks is ingehouden op hun loon. Jullie stelen nu gewoon van jullie werknemers en de FNF doet gewoon mee.

Vorige bericht

'Morgen zijn nagenoeg alle pakketreizigers, van bestemmingen waar TUI op vliegt, weer thuis'

Volgende bericht

India in lockdown tot 31 maart

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.