Nieuws

Passagiersterminal Lelystad Airport opgeleverd

Deel dit artikel

De nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport is casco (bouwkundig) opgeleverd. De terminal van circa 12.000 m² wordt de eerste luchthaven in Europa met deze certificering en meetbaar één van de duurzaamste ter wereld. De casco oplevering is een nieuwe mijlpaal in de bouw van ons vakantievliegveld.

Paul de Ruiter Architects ontwierp de terminal in de geest van ingenieur Lely: met minimale middelen een maximaal effect bereiken, passend in het polderlandschap. Het ontwerp van spectaculaire eenvoud sluit naadloos aan bij deze denkwijze. Met het oog op de voorziene uitbreiding van de terminal is het gebouw toekomstbestendig ontwikkeld.

Nu de terminal door TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros casco is opgeleverd, start Viggo met de inrichting van de terminal én de toekomstige integrale dienstverlening. Naar verwachting wordt de nieuwe passagiersterminal in 2020 in gebruik genomen. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros blijven betrokken op Lelystad Airport. Voor de komende 15 jaar zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud van het nieuwe terminalgebouw.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro 36 van 7 september online!

Volgende bericht

KLM introduceert Augmented Reality bij handbagagecheck

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.