Nieuws

“Een nationale vliegtaks draagt niet bij aan een beter milieu”

Deel dit artikel

“KLM zet zich al actief in om de luchtvaart te verduurzamen. Niet voor niets staat KLM al 13 jaar in de top van meest duurzame airlines wereldwijd in de Dow Jones Sustainability Index. Een nationale vliegtaks draagt niet bij aan een beter milieu, in tegendeel, zo blijkt ook uit recent onderzoek (2018) van CE Delft in opdracht van de overheid”, dat heeft Pieter Elbers (President & CEO KLM) geplaatst als reactie op de consulatie van de overheid met betrekking tot de vliegtaks.

“Om echt te verduurzamen en een verschil te maken, is het belangrijk om samen met overheid en bedrijfsleven de juiste stappen te zetten, bijvoorbeeld door te investeren in duurzame biobrandstof, waarmee een CO2-reductie van 80% in de keten kan worden gerealiseerd, en in alternatieve vervoersmogelijkheden op de kortere afstanden. Ook een Single European Sky, waardoor tot 10% CO2-reductie kan worden gereduceerd, helpt daadwerkelijk en heeft geen negatief effect op de Nederlandse concurrentiepositie, economie en werkgelegenheid”, aldus Elbers. Reageren op de consulatie, waarover TravelPro eerder schreef, is mogelijk tot en met vandaag.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Nieuwe bestemmingen Transavia centraal op 'Late Summer Party'

Volgende bericht

Discover the World vertegenwoordigt flybmi

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.