De financieel onrust bij Jet Airways lijkt ergere vormen aan te nemen nu naast een schuld van ruim $ 1 miljard ongeveer 260 van haar piloten zich hebben aangemeld bij lowcost airline SpiceJet. Daarnaast hebben de piloten van de luchtvaartmaatschappij een brief geschreven aan premier Narendra Modi en minister van Burgerluchtvaart Suresh Prabhu waarin om tussenkomst van de overheid wordt verzocht aangezien Jet hun salarissen al maanden niet heeft betaald. Dat staat vandaag te lezen in diverse Indiase media.

“We vrezen dat de luchtvaartmaatschappij op instorten staat. Dit zal zorgen dat er duizenden mensen werkeloos op straat zullen komen te staan. Daarnaast zal het de dynamiek van de luchtvaart veranderen, aangezien de tarieven zullen stijgen als gevolg van capaciteitsvermindering. Het reizende publiek zal grote hinder ondervinden”, aldus de National Aviators Guild (NAG), de vakbond van Indiase piloten van Jet Airways. De piloten dreigden dinsdag jl. al dat ze stoppen met vliegen met ingang van 1 april wanneer hun salaris op 31 maart nog niet is betaald.

De vluchten van Jet Airways vanuit Mumbai, Delhi, Chennai, Toronto en Bangalore naar Schiphol, Heathrow en Parijs Charles de Gaulle gaan vooralsnog steeds door. Eerder liet Paul Venneker (Sales Manager Benelux Jet Airways) aan TravelPro weten dat de vluchten van en naar Schiphol niet worden getroffen en dat het niet de vraag is of het goedkomt met Jet Airways, maar wanneer het goedkomt. ANVR-directeur Frank Oostdam liet aan TravelPro weten geen plan B te hebben wat betreft het ANVR-Congres, dat in november in Bangalore moet plaatsvinden.

De piloten en ingenieurs van Jet Airways krijgen nu bijna drie maanden geen salaris gehad. “Onze herhaalde verzoeken aan het management zijn ongehoord gebleven. De piloten hebben hun professionaliteit behouden en de operaties van de luchtvaartmaatschappij niet gehinderd, want dat zou een catastrofaal effect hebben gehad op de reisplannen van passagiers”, zo staat te lezen in de brief. De voortdurende onzekerheid en financiële problemen zouden leiden tot extreme stress bij piloten en ingenieurs die gemakkelijk de veiligheid in gevaar kunnen brengen.

“Van de 260 piloten die zich hebben gemeld bij SpiceJet zijn er 150 senior-commandanten. Het feit dat zowel Jet als SpiceJet met gelijksoortige Boeings vliegen is de belangrijkste reden voor piloten om juist bij SpiceJet aan te kloppen”, zo laat een bron weten. Jet heeft momenteel 1.900 piloten in dienst die in de belangstelling staan bij andere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, vooral bij die airlines die internationale uitbreiding overwegen. Vistara heeft al toestemming om internationaal te gaan vliegen, terwijl SpiceJet, IndiGo en GoAir overzeese plannen hebben.

Rajnish Kumar (voorzitter van de Indiase staatsbank) liet gisteren nog weten dat het reddingsplan voor Jet Airways bijna klaar is, maar de bank en enkele andere staatsbedrijven willen dat Jet Airways oprichter en voorzitter  Naresh Goyal zijn aandelen terugbrengt naar 10%. De regering heeft de staatsbanken gevraagd om Jet Airways te redden zonder het failliet te laten gaan. In ruil voor het kwijtschelden van de schulden, zouden de banken aandelen krijgen in de airline. Premier Narendra Modi zou er alles aan willen doen om een verlies van duizenden banen te voorkomen aangezien er algemene verkiezing aan zitten te komen.