Een groep reisprofessionals heeft op uitnodiging van Yaxa Reizen het noorden van Argentinië ontdekt. Henk Swama (oprichter/eigenaar Yaxa Reizen) neemt ons mee terug naar deze fantastische bestemming in zijn reisverslag.

“We zijn de studiereis gestart in Buenos Aires met een heerlijke ‘asado’ in het Gran Paraiso restaurant in de wijk La Boca. Wat asado inhoudt? Veel vlees, typisch Argentijns! De stadstour onder leiding van een Engelssprekende gids bracht ons naar de moderne wijk Puerto Madero, de kleurrijke volkswijk La Boca en San Telmo met zijn rijke historie, waar de tango is ontstaan. Uiteraard ontbrak Plaza de Mayo, het bekendste plein van de stad, niet. Aan het einde van de studiereis kwamen we terug in deze heerlijke stad ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd waar een Tango Show hebben meegemaakt. Echt een aanrader! Maar ook de fietstocht met een Nederlandssprekende gids heeft ons tot echte Buenos Aires-kenners gemaakt.”

Lees ook: Egypte nieuw bij YAXA Reizen.

Niet snel vergeten

“In drie dagen hebben we de Calcahquí Valley ontdekt, ik denk de mooiste route van Noord-Argentinië. Tijdens de route verandert het landschap van groen naar rood, en lianen veranderen in cactussen van wel vijf meter hoog in ‘Parque Nacional Los Cordones’. De geweldige vergezichten gaan we niet snel vergeten.”

De keel van de duivel

“De wijngaarden in de omgeving Cafayate waren prachtig en tijdens de wijnproeverij konden we kennismaken met internationaal bekende wijnen. Een niet te missen activiteit. De vervolgroute bracht ons langs ongebruikelijk gevormde rotsformaties met onder andere Garganta del Diablo, oftewel ‘De keel van de duivel’ en Cerro de los Siete Colores (zevenkleurige berg). De reis ging verder over de Ruta 40 naar Salinas Grandes zoutvlakte en de spectaculaire weg Cuesta de Lipán met bijzonder scherpe bochten.”

Top gezelschap

“Als laatste natuurbeleving stond Quebrada de Humahuaca op het programma met de Cerro de los 14 Colores, vrij vertaald de 14-kleurige heuvel. Het was net een schilderij! In het rustige dorpje Uquía hebben we de schilderingen van Arcabuceros – met Spaanse wapens bewapende engelen – bekeken in de zeventiende eeuwse kerk de Iglesia de San Francisco de Paula. De hotels onderweg waren prachtig en het gezelschap top!”

Foto: ©Yaxa Reizen.