De reisbranche treurt om het financieel onvermogen van Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen dat volgt op het nieuws dat de Thomas Cook Group plc. in de nacht van zondag op maandag haar faillissement aanvroeg. Daarnaast wordt er ontzettend meegeleefd met de collega’s in Hoofddorp.

Vooral voor medewerkers die het faillissement van OAD Reizen hebben meegemaakt voelt het faillissement van Thomas Cook als een déjà vu. “Als oud Hotelplan/Oad collega weet ik hoe het voelt. Veel sterkte allemaal de komende maanden”, zo laat Roland Wijnholts weten op de Facebook-pagina van TravelPro.

“Oud-collega’s, ik wens jullie heel veel sterkte toe. Heel triest dit. Hanita ook heel veel sterkte. Je was er van het begin bij, toen het nog Neckermann was. Weer een zwarte dag voor de reiswereld”, aldus Natascha Gronefeld.

Lees ook: “Ik neem het mijzelf niet kwalijk dat ik Thomas Cook heb geboekt”

“Triest hoor, weer een reisicoon verdwenen. Sterkte voor iedereen die te maken heeft met Thomas Cook”, aldus Miranda Van de Wouw. Ook Tessa Seinen-Molenaar is sprakeloos. “Kan het niet geloven. Sterkte iedereen.” Marco Beentjes laat weten: “Doodzonde. Sterkte aan alle medewerkers.”

‘Verdrietig’, ’triest’, ‘sterkte’, ‘heftig’, ‘ongelooflijk’. Ook de Facebook-pagina van Thomas Cook sales stroomt vol met steunbetuigingen. “Een veel te mooi bedrijf wat nu verloren gaat! Heel veel sterkte met alle drukte. De reiswereld is van slag”, zo laat Marieke Verkerk weten.

Naast de vele treurende en huilende emoticons zijn er ook al verschillende gele harten in de omloop die veelvuldig worden gedeeld via social media. Ook ten tijde van het Oad-faillissement, en nog steeds, werd het gele hart veelvuldig gedeeld.

“Wat een ontzettend droevig nieuws… Ik wens jullie het allerbeste en geloof oprecht dat jullie iedereen die hierbij betrokken is zullen steunen en begeleiden in deze periode. Jullie hebben mijn werk als reisadviseur de afgelopen 20 jaar verrijkt met mooie leerzame studiereizen. Zet ‘m op allemaal!”, aldus Karen Brouwers.

https://www.facebook.com/travelpronl/photos/a.523660997709280/3216914958383857/?type=3&theater

“Wat een triest nieuws, mijn oude werkgever is niet meer…niet voor te stellen!”, zo schrijft Marion Nijs op de Facebook-pagina van Thomas Cook Sales. Hoop voor jullie dat er eventueel nog een doorstart komt 🙏 Wens jullie heel veel sterkte!”