Nieuws

Reizigers op Schiphol halen 250.000 euro op voor Afrika

Reizigers op Schiphol en Schipholmedewerkers hebben in 2018 maar liefst 250.000 euro bij elkaar gebracht voor een betere gezondheid in Afrika. Amref Flying Doctors kan met dit bedrag 1.100 lokale zorgverleners in Afrika opleiden en daarmee 550.000 mensen goede zorg bieden.

Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors werken sinds januari 2017 samen om geld in te zamelen voor een sterk en gezond Afrika. Een van de manieren waarop zij geld inzamelen, is via collectezuilen in de terminal. Daarnaast haalden medewerkers van Schiphol op verschillende manieren geld op, waaronder een fietsteam dat 68.155 euro ophaalde door deelname aan de Africa Classic.

Zichtbaarheid op Schiphol
Naast fondsenwerving steunt Schiphol Amref Flying Doctors met zichtbaarheid op de luchthaven door gratis promotieplekken aan te bieden waar normaliter reclame-uitingen staan. “Fantastisch dat we dankzij de steun van Schiphol Group en de reizigers de afgelopen twee jaar meer dan 2.000 mensen een medische opleiding kunnen geven,” zegt Stijn Wopereis (lid van het Management Team van Amref Flying Doctors). “Hiermee maken we echt het verschil – we zijn trots dat we met Schiphol werken aan een gezond en sterk Afrika.”

Verbinding
Amref Flying Doctors en Royal Schiphol Group hebben een duidelijke link vanwege hun luchtvaartactiviteiten. Royal Schiphol Group verbindt Nederland met de rest van de wereld en verbindt mensen met elkaar. Als Afrikaanse gezondheidsorganisatie verbindt Amref Flying Doctors medisch personeel met de meest afgelegen en onherbergzame gebieden van Afrika, onder andere via de medische vluchten die zij uitvoeren. Het doel van de samenwerking is om circa 4.000 mensen in Afrika een medische training te geven, waardoor ongeveer twee miljoen mensen toegang tot gezondheidszorg krijgen. Met het bedrag dat Schiphol tot nu toe heeft opgehaald kunnen al meer dan 2.000 lokale zorgverleners worden opgeleid.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Win een reis naar Tampa Bay met Icelandair

Volgende bericht

Düsseldorf Airport deels ontruimd

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.