Riksja China heeft twee reizen naar China ontwikkeld die visumvrij zijn. “Dat legt de weg vrij voor reizigers die last minute willen vertrekken”, aldus Danny Verheij (bestemmingsexpert Riksja China).

Van ingewikkelde visumformulieren, afwijkende regels voor een online visum tot het moeten overleggen van een werkgeversverklaring: de autoriteiten in China hebben het volgens Riksja Travel de laatste jaren niet al te gemakkelijk gemaakt om het land te bezoeken. Reizigers zijn volgens de touroperator afhankelijk van de snelheid van de Chinese overheid en de werkgever, waardoor het regelen van een visum soms twee weken en soms wel drie maanden kan kosten. Reden voor Riskja om op zoek te gaan naar de spreekwoordelijke mazen in de wet, waarbij er scherp werd gekeken naar het transitvisum voor de regio’s rondom Beijing en Shanghai dat sinds eind 2017 verlengd mag worden van 72 uur naar 144 uur.

“Dat biedt mogelijkheden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met onze lokale partner om te kijken of we ons reisaanbod konden uitbreiden met een aantal korte China-reizen en dat is gelukt”, aldus Verheij. “Reizigers kunnen nu een bezoek aan Hongkong, dat al visumvrij is, combineren met een korte rondreis door China. Natuurlijk zie je dan nog niet alle highlights die het land rijk is, maar wel unieke steden als Hongkong, Shanghai, Beijing, waterdorpen en zelfs de Chinese muur!” Doordat een visum op deze manier niet nodig is, kan Riksja’s partner in China de reizen snel bevestigen en is het vanaf nu ook mogelijk om op korte termijn te vertrekken, zo laat de touroperator weten.