Nieuws

Rintel (KLM): “Voor elke functie en elke shortlist een vrouw op de lijst”

Deel dit artikel

“Voor elke functie en elke shortlist moet er een vrouw op de lijst staan”, aldus Marjan Rintel (CEO KLM).

“Dingen veranderen in Europa en in Nederland [met] meer vrouwelijk leiderschap”, zo laat Rintel aan de website Airline Weekly weten. “En ik ben niet de enige in de [Air France-KLM] Groep, ik ben de tweede in de groep.”

In gesprek met Airline Weekly laat Rintel weten dat er binnen KML is besproken hoe de airline meer diversiteit in het algemeen kan versnellen. “Ik ben op dag één begonnen om de diversiteit in de gelederen van KLM te vergroten. We zijn bezig met plannen en zien resultaten, maar het staat dagelijks bovenaan mijn lijstje.”

Rintel is de eerste vrouwelijke president-directeur in de ruim 100-jarige geschiedenis van KLM . Andere vrouwelijke leiders zijn Anne Rigail bij Air France, Christine Ourmières-Widener bij TAP Air Portugal en Linda Markham bij Cape Air. Stephanie Tully wordt in januari topvrouw bij Jetstar, een dochteronderneming van de Qantas Group.

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thanksgiving: Delta Air Lines doneert extra aan Voedselbank

Volgende bericht

TUI opent nieuwe shop in Laren: ‘Drempel verlagen’

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.