Nieuws

Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië

Deel dit artikel

Het Rode Kruis heeft Giro 7244 geopend voor de slachtoffers van de dodelijke aardbeving in Turkije en Syrië. De schade is enorm en met man en macht wordt gewerkt om zoveel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen. Er zijn duizenden doden en vermisten.

Turkije werd gisteren vroeg opgeschikt door een aardbeving met een kracht van maar liefst 7.8 op de schaal van Richter. De beving was zo zwaar dat hij zelfs in Israël, Libanon en Cyprus werd gevoeld.

Schade
In Turkije zijn zeker tien provincies geraakt. In Syrië zijn gebouwen ingestort in Hama, Aleppo, Latakia en Tartous. duizenden mensen zijn overleden, er zijn vele gewonden en er liggen nog mensen onder het puin. De situatie is extra lastig omdat het momenteel erg koud is in het gebied. Er ligt op veel plekken sneeuw en er zijn zware stormen. Daardoor is het lastig om hulpteams en -goederen op locatie te krijgen.

Hulpverlening
Het Rode Kruis helpt om mensen onder het puin vandaan te halen. Verder zorgt het Rode Kruis voor eerste hulp, het bemensen van de ambulances en het vervoeren van mensen naar het ziekenhuis. De organisatie vangt mensen op die hun huis zijn kwijtgeraakt met dekens, tenten catering en mobiele keukens.

Gironummer 7244
Mensen die slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië willen steunen, kunnen doneren op Giro 7244.

Auteur


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Untamed zoekt Reisspecialist Noord-Amerika

Volgende bericht

Untamed zoekt Reisspecialist Europa & Expeditiecruises

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.