Nieuws

Rotterdam The Hague Airport verdwijnt misschien wel…

Deel dit artikel

Een meerderheid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft ingestemd met een onderzoek naar een andere invulling van het gebied waar nu Rotterdam The Hague Airport ligt. Er moet tevens een antwoord worden gevonden op de vraag of de vakantievluchten opwegen tegen de overlast, de klimaatschade en het ruimtegebruik dat het vliegveld met zich meebrengt.

“Er is altijd gezegd dat het vliegveld belangrijk is voor Rotterdam”, aldus Berend Potjer (lijsttrekker GroenLinks) volgens RTV Rijnmond. “De gemeente kijkt daar inmiddels anders tegenaan, zij hebben er vooral veel last van. Het is dus fantastisch dat wij nu gaan onderzoek hoe die ruimte het best gebruikt kan worden.”

Er werden tijdens het luchtvaartdebat allerlei opties besproken waaronder dat van een knip in de verdeling van de geluildsruimte, maar ook het idee om een vliegveld op zee te realiseren. Om de laatste optie te onderzoeken is nadrukkelijk gevraagd door SGP, Christen-Unie, 50Plus, PvdA en D66. De PVV liet weten dat er ook aandacht moet zijn voor tevreden reizigers en werknemers van de luchthaven. Volgens de Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV) heeft het voormalig ‘zestienhoven’ al jaren de naam van planologische blunder. De bewonersgroep pleit voor ‘Rotterdam Central Park’ op de plek van de luchthaven. De BTV hierover: ”De mix van groen hoogwaardige kennisbedrijven en woningbouw leveren ook een grote economische waarde op.” Het sluiten van het vliegveld heeft volgens de BTV nauwelijks negatieve werkgelegenheidseffecten.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Fred
    22 februari 2019 at 13:16

    Als we nu gewoon alle vliegvelden sluiten en havens ook dan hebben we de klimaat doelstellingen gehaald. En wil je vliegen of varen gaan we met z’n allen naar Duitsland of Belgie met een hogesnelheidstrein.

Vorige bericht

Bestemming ANVR-Congres organiseert workshop in Amsterdam

Volgende bericht

ANTOR Nederland verwelkomt nieuwe (bestuurs)leden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.