CoronavirusNieuws

Ryanair: vanaf 24 maart waarschijnlijk de meeste of alle vluchten aan de grond

Deel dit artikel

Ryanair verwacht dat de meeste zo niet alle vluchten vanaf 24 maart aan de grond zullen blijven, behalve een zeer klein aantal vluchten om essentiële connectiviteit te behouden (voornamelijk tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland).

Details van deze sterk verminderde dienstregeling zijn te vinden op de Travel Advisory-pagina op de Ryanair.com-website, die regelmatig zal worden bijgewerkt. “De verspreiding van het Covid-19-virus heeft er de afgelopen dagen toe geleid dat de meeste EU-regeringen strenge reisverboden en -beperkingen hebben opgelegd, die een negatief effect hebben gehad op de dienstregelingen van alle Ryanair-luchtvaartmaatschappijen, met als gevolg wijdverbreide annuleringen en reisonderbrekingen over het netwerk”, zo laat de airline weten.

Onze vluchtschema’s zijn enorm verstoord door de overheidsbeperkingen. Vanaf 18 maart tot 24 maart zal Ryanair de vluchtschema’s met meer dan 80% inkorten. “Alle getroffen klanten ontvangen een e-mail om hen te informeren over hun opties en we vragen klanten vriendelijk om ons niet te bellen omdat onze callcenters overbelast zijn met vragen van klanten”, aldus Ryanair.

“Ryanair zal nauw contact blijven houden met de ministeries van Buitenlandse Zaken van alle EU-regeringen over de repatriëring van EU-burgers, en waar mogelijk kunnen we reddingsvluchten uitvoeren om deze repatriëring te ondersteunen. Wij betreuren oprecht alle verstoringen die worden veroorzaakt door deze ongekende Covid-19-crisis. De veiligheid en het welzijn van onze mensen en klanten is onze belangrijkste prioriteit en we zullen blijven voldoen aan alle WHO- en EASA-richtlijnen, evenals aan alle reisbeperkingen van de overheid die de afgelopen dagen zijn opgelegd om de pandemie van Covid-19 te bestrijden.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Aardbeving in Utah: tienduizenden zonder stroom

Volgende bericht

Finland sluit grenzen vanaf 19 maart

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.