Nieuws

Ryanair-vluchten ondanks staking volgens schema vertrokken

Ondanks dat de rechtbank in Haarlem gisteren heeft besloten dat de staking van de Nederlandse Ryanair-piloten vandaag mag doorgaan, zijn de eerste vier vluchten vanaf Eindhoven Airport naar Edinburgh, Kreta, Londen en Praag volgens schema vertrokken.

Omdat de VNV niet tijdig heeft aangekondigd dat deze stakingen plaats zouden vinden, kreeg Ryanair toestemming om ‘stakingsbrekers’ in te zetten. Belgische freelance piloten zijn daarom ingezet om de stakende piloten te vervangen. Ryanair liet op haar website weten: “Al onze vluchten van/naar Nederland op vrijdag 10 augustus zullen volgens dienstregeling plaatsvinden. Er zullen geen vluchten worden geannuleerd als gevolg van onnodige stakingsacties door de Nederlandse pilotenvereniging. Ryanair respecteert het stakingsrecht van Nederlandse piloten volledig, maar vraagt dat de VNV ons en onze klanten zeven dagen op voorhand op de hoogte stelt, zodat we de verstoring tot een minimum kunnen beperken.”

De VNV liet gisteren tijdens de zitting al weten de uitspraak van rechter als overwinning te zien: “Voor toekomstige stakingen bij Ryanair in Nederland dient de VNV dit minimaal 72 uur van te voren aan te kondigen. Hierbij heeft de rechter wel als voorwaarden gesteld dat Ryanair geen stakingbrekers mag inzetten. Dit biedt de VNV alle mogelijkheden om in de toekomst effectief te kunnen staken. Het doel blijft een eerlijke cao waarin de rechten van Ryanair-vliegers beter gewaarborgd zijn.”

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Seabourn eind 2019 voor het eerst naar Cuba

Volgende bericht

Save the date: webinar EURAM 10 september

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.