De Jong Intra Vakanties gaat op een aantal routes samenwerken met Eurowings. “Voor veel Nederlanders is de luchthaven van Düsseldorf een interessante optie en Eurowings biedt goede verbindingen naar diverse steden in ons citytrip-aanbod”, aldus Stephan Kroos, (Productmanager Stedenreizen).

De touroperator biedt vluchten aan van de luchtvaartmaatschappij vanaf Düsseldorf naar New York, Rome, Venetië, Barcelona, Lissabon, Malaga, Athene, Dublin, Kopenhagen, Berlijn, Budapest, Wenen, Krakau, Praag, Londen, Edinburg en Stockholm. Daarnaast zijn ook meerdere bestemmingen voor zonvakanties met Eurowings vanaf Düsseldorf te boeken, waaronder Napels, Olbia, Catania en Faro. Ruimbagage van 23 kilo kan worden bijgeboekt voor € 35 per persoon per retour (New York € 65 p.p.p.r.). Het gehele aanbod is inmiddels boekbaar.

De Jong Intra Vakanties zorgde vorig jaar zomer voor een volledige integratie van Low Cost Carriers (LCC) in haar reserveringssysteem. Bij de keus voor een luchtvaartmaatschappij, kan er daardoor naast de reguliere lijndienstcarriers worden gekozen voor LCC-maatschappijen. Het boekingsproces is volledig geautomatiseerd én realtime, waardoor altijd de op dat moment goedkoopste tarieven worden getoond. Daarnaast zijn van alle airlines ook de beschikbare actietarieven te reserveren.

Over de integratie van LCC-maatschappijen liet Coby van Dongen (Commercieel Directeur van De Jong Intra) destijds weten: “Ons aanbod aan vliegreizen in combinatie met een accommodatie was al heel flexibel omdat er gekozen kan worden uit meerdere airlines en allerhande verblijfsduren, maar nu we ook de Low Cost Carriers kunnen aanbieden in hetzelfde boekingsproces, is die flexibiliteit nog verder gegroeid. Een uitkomst voor reisagenten! Zij kunnen nu via ons reserveringssysteem Smarty met één boeking volstaan en hoeven niet meer de accommodatie en de vluchten met een Low Cost maatschappij separaat in te boeken. En, niet onbelangrijk, het verdienmodel is goed en de betalingsvoorwaarden ongewijzigd.”

Eurowings is met het wegvallen van airberlin fors aan het uitbreiden op de Duitse luchthaven op een kleine anderhalf uur rijden van Arnhem en op slechts drie kwartier van veel Limburgse plaatsen. De low cost dochter van de Lufthansa Group liet onlangs weten haar aanbod vanaf Düsseldorf Airport met 30% uit te breiden met meer dan 250 vluchten per dag naar 95 Duitse, Europese en internationale bestemmingen.