Nieuws

Schiphol aangesloten op FlixBus netwerk

Deel dit artikel

Op 6 april start FlixBus met tientallen verbindingen naar de luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS). In de loop van de zomer zullen nóg meer verbindingen, vooral vanuit de Randstad, Brabant en Limburg, volgen. Één van de grootste Europese luchthavens is daarmee ook dagelijks per FlixBus bereikbaar. 

André Schwämmlein, oprichter & directeur FlixBus: “De aansluiting van de internationale luchthavens maakt deel uit van ons intermodaal mobiliteitsconcept in Europa. We zien onszelf als innovatieve speler in de mobiliteitsmarkt en we willen met het nieuwe intermodale aanbod laten zien hoe zich verschillende transportmiddel kunnen aanvullen. Alle betrokkenen van passagier, luchtmaatschappij tot buspartnerbedrijf, profiteren terwijl het gemotoriseerde individuele vervoer gereduceerd wordt.”

In april begint FlixBus ermee om tientallen steden in Duitsland, Frankrijk en zelfs Tsjechië direct aan te sluiten op Schiphol. In mei en juni zullen vooral ook Nederlandse steden zoals Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Heerlen en Duitse steden in de nabijheid van de Duits-Nederlandse grens volgen. De nieuwe luchthavenbussen maken deel uit van een nieuwe bedrijfstak. In Duitsland starten onder meer bussen naar de luchthaven Berlijn Tegel. 

De eerste verbindingen vanuit Nederland naar de luchthavens in Brussel, Parijs en Frankfurt zijn al zeer succesvol. Rosa Donat, perswoordvoerster FlixBus: “Met de luchthavenbussen bedienen we zelfs de reizigers die buiten Europa op vakantie gaan. Op die manier willen we het huidige OV aanvullen en voor een slimme integratie tussen de verschillende transportmiddelen zorgen. Nu al werken we samen met Air Canada en South African Airlines; reizigers van deze airlines kunnen met FlixBus gratis naar de luchthaven reizen.” 


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 31 maart 2017 at 09:07

    Kan ik ook van Enschede naar Schiphol

Vorige bericht

(Video) NCL: alleen nog premium all inclusive

Volgende bericht

Integratie Thomas Cook Airlines Belgium in Brussels Airlines

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.