Nieuws

‘Schiphol mag in 2021 weer gaan groeien’

Deel dit artikel

Minister Van Nieuwenhuizen wil het aantal vliegbewegingen vanaf 2021 beperkt laten stijgen, dit wordt morgen door het kabinet besproken. Dat meldt de NOS. Momenteel heeft de luchthaven te maken met een maximum aantal vertrekkende en inkomende vluchten van 500.000 per jaar en daarmee zit de luchthaven op slot.

Het is nog onduidelijk hoeveel Schiphol mag gaan groeien, dit is afhankelijk van de milieuwinst die wordt geboekt door schonere, stillere en zuinigere vliegtuigen in te zetten. Van Nieuwenhuizen gaat de komende tijd met omwonenden en de luchtvaartsector overleggen om draagvlak te creëren voor haar plannen.

D66 en ChristenUnie zitten overigens niet te wachten op de groei vanwege de milieubelasting. VVD wil Schiphol wel meer ruimte geven, vanwege economische belangen. Naar verluidt wordt er een compromis gesloten: er mag meer gevlogen worden, maar de sector moet die groei zelf verdienen met schonere vliegtuigen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Nieuwe bestemmingen Thalys slaan aan

Volgende bericht

Zwaarste aardbeving in decennia schokt Zuid-Californië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."