Nieuws

Schiphol: meer passagiers naar IJsland, Polen en India

Deel dit artikel

In oktober van dit jaar reisden er 6,4 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Het aantal passagiersvluchten nam met +1% toe ten opzichte van oktober 2017. Het aantal reizigers nam toe met +2,5%; de groep die Schiphol als startpunt of eindbestemming had steeg met +2,8% en het aantal reizigers met een overstap met +2,1%. De gemiddelde vliegtuiggrote is toegenomen met 2,7 stoelen.

In oktober reisden er bijna 4,6 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen, +1,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door een toename van vluchten op Reykjavik reisden er +18% meer passagiers naar IJsland. Verder groeide het verkeer naar Polen met +18%, waar Gdansk en Krakow vaker worden aangevlogen dan vorig jaar. Er waren minder reizigers van en naar de Middellandse Zee bestemmingen Griekenland (-8%) en Spanje (-4%)

Groei naar bestemmingen buiten Europa neemt toe, deze maand met +6,3% vergeleken met oktober 2017, tot een totaal van 1,8 miljoen reizigers. Groeiende bestemmingen zijn India (+41%, Bangalore als nieuwe bestemming en frequenter naar Mumbai), Brazilië (+15%, o.a. dankzij nieuwe bestemming Fortaleza) en de Verenigde Staten (11%, met name dankzij frequentieverhoging op new York).

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Samenwerking Miles Attack en Quick Parking van start

Volgende bericht

Nieuw boekingsrecord Sunny Cars

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.