In oktober van dit jaar reisden er 6,4 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Het aantal passagiersvluchten nam met +1% toe ten opzichte van oktober 2017. Het aantal reizigers nam toe met +2,5%; de groep die Schiphol als startpunt of eindbestemming had steeg met +2,8% en het aantal reizigers met een overstap met +2,1%. De gemiddelde vliegtuiggrote is toegenomen met 2,7 stoelen.

In oktober reisden er bijna 4,6 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen, +1,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door een toename van vluchten op Reykjavik reisden er +18% meer passagiers naar IJsland. Verder groeide het verkeer naar Polen met +18%, waar Gdansk en Krakow vaker worden aangevlogen dan vorig jaar. Er waren minder reizigers van en naar de Middellandse Zee bestemmingen Griekenland (-8%) en Spanje (-4%)

Groei naar bestemmingen buiten Europa neemt toe, deze maand met +6,3% vergeleken met oktober 2017, tot een totaal van 1,8 miljoen reizigers. Groeiende bestemmingen zijn India (+41%, Bangalore als nieuwe bestemming en frequenter naar Mumbai), Brazilië (+15%, o.a. dankzij nieuwe bestemming Fortaleza) en de Verenigde Staten (11%, met name dankzij frequentieverhoging op new York).