Nieuws

Schiphol: Poolse bestemmingen groeien in populariteit

Deel dit artikel

In november van dit jaar reisden er 5,3 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van 2,4% ten opzichte van november 2017. Het aantal reizigers die Schiphol als start of eindbestemming had steeg met +3,3%, het aantal reizigers met een overstap met +1,1%. Het aantal passagiersvluchten nam met 1,4% toe.

In november reisden er 3,7 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen. Groeiende bestemmingen zijn Poolse bestemmingen (+12%). Vooral Warschau en Krakau wonnen aan populariteit. Ook passagiersaantallen van en naar Griekenland nemen toe met ruim 10%, deels vanwege meer passagiers naar Athene, maar ook omdat zomerbestemmingen Heraklion en Thessaloniki worden aangevlogen in de winter.

Het aantal intercontinentale reizigers (1,6 miljoen) nam toe met +4,5%. Het aantal reizigers naar diverse bestemmingen in de VS nam toe: Los Angeles, New York, Miami, Chicago en Slat Lake City. Het aantal reizigers op de drie routes naar India (Mumbai, Bengaluru, New Delhi) blijft toenemen, met gemiddeld +10% meer passagiers. Egyptische winterzon bestemmingen winnen ook aan populariteit (gemiddeld +13%).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro 50 van 14 december 2018 online

Volgende bericht

Whoop whoop

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.