In november van dit jaar reisden er 5,3 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van 2,4% ten opzichte van november 2017. Het aantal reizigers die Schiphol als start of eindbestemming had steeg met +3,3%, het aantal reizigers met een overstap met +1,1%. Het aantal passagiersvluchten nam met 1,4% toe.

In november reisden er 3,7 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen. Groeiende bestemmingen zijn Poolse bestemmingen (+12%). Vooral Warschau en Krakau wonnen aan populariteit. Ook passagiersaantallen van en naar Griekenland nemen toe met ruim 10%, deels vanwege meer passagiers naar Athene, maar ook omdat zomerbestemmingen Heraklion en Thessaloniki worden aangevlogen in de winter.

Het aantal intercontinentale reizigers (1,6 miljoen) nam toe met +4,5%. Het aantal reizigers naar diverse bestemmingen in de VS nam toe: Los Angeles, New York, Miami, Chicago en Slat Lake City. Het aantal reizigers op de drie routes naar India (Mumbai, Bengaluru, New Delhi) blijft toenemen, met gemiddeld +10% meer passagiers. Egyptische winterzon bestemmingen winnen ook aan populariteit (gemiddeld +13%).