Nieuws

Silver Endeavour gedoopt in Antarctica: “Een van de meest luxe schepen in de poolwateren”

Deel dit artikel

De Silver Endeavour van Silversea is afgelopen weekend gedoopt in het Lemaire Channel, een van de mooiste plekken in Antarctica. Tijdens deze inaugurele reis werd godmother Felicity Aston vergezeld door mondiale strategische partners. Ook Ralph van den Houten van Avila Reizen was erbij.

“Felicity Aston is poolreiziger met een aantal records achter haar naam. Zo is ze de eerste vrouw die solo het Antarctisch continent over is gestoken. Als beschermvrouwe van de Silversea Endeavour deelde ze aan boord haar unieke en inspirerende verhaal met de aanwezigen”, laat Ralph weten aan Travelpro.

Luxe
Ralph: “Silversea biedt met de Endeavour de ‘Antarctica Bridge’ aan, een reis naar Antarctica waarbij de gasten inschepen op Antarctica en niet de gevreesde Drake Passage over hoeven steken. Dankzij een naadloos uitgedacht programma worden de gasten na een overnachting in Santiago en Patagonië direct naar King George Island gevlogen. Daar wacht vervolgens de Silver Endeavour op ze, een van de meest luxe schepen in de poolwateren met aan boord bovendien een uitermate deskundig expeditieteam. Zo wordt het comfort aan boord afgewisseld met authentieke ervaringen op land.”

Lokale gemeenschap
“Wat kenmerkend is voor Silversea, is de samenwerking met de lokale gemeenschap. Ze hebben ervoor gekozen om hun operatie te laten lopen vanuit Puerto Williams, nog zuidelijker dan het Argentijnse Ushuaia. In Puerto Williams investeren ze samen met de autoriteiten in de faciliteiten die nodig zijn om de schepen te bevoorraden. Ook wordt er hier gewerkt aan een opleidingscentrum om meer Chileense crew aan boord te kunnen nemen. Een ander voorbeeld hiervan zien we op de vluchten naar Antarctica die worden uitgevoerd met charters van DAP Antarctic Airways. De maaltijden aan boord van de Silversea charters worden bereid door een lokale chef in Punta Arenas op basis van streekproducten.”

Naast Avila Reizen waren er nog twee andere Nederlanders aan boord, te weten expeditieleider Marieke Egan (foto midden) en hoteldirector Edgar van der Aar (foto links). Een uitgebreid verslag volgt in de januari-editie van Travelpro. Bekijk hieronder alvast meer beelden van de doop.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Opening van Ikos Porto Petro op Mallorca in 2023

Volgende bericht

Gestage groei in het aantal boekingen buiten Europa

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.