Silversea Cruises heeft in verband met het coronavirus tijdelijk haar boekings- en annuleringsvoorwaarden versoepeld. Daarmee biedt het reizigers die nieuwe boekingen maken op afvaarten met vertrek tussen 1 juni en 31 december 2020 de mogelijkheid om te kunnen annuleren tot slechts 30 dagen voor vertrek.

Voor het versoepelde beleid vraagt de rederij geen extra toeslag bovenop het reguliere cruisetarief. Bovendien zal Silversea namens gasten onderhandelen over dezelfde annuleringsopties voor andere onderdelen van de boeking, zoals vliegreizen, hotels en excursies aan wal. Silversea heeft echter geen controle over deze externe leveranciers en daarom kunnen voor deze specifieke componenten andere voorwaarden gelden.

“Reizen met Silversea mag nooit een bron van angst zijn”, zegt Roberto Martinoli, Chief Executive Officer van Silversea. “Om deze reden en om het onze gasten en handelspartners te vergemakkelijken, hebben we ons boekings- en annuleringsbeleid tijdelijk versoepeld. Deze periode van onzekerheid zal zeker gaan afnemen, maar naarmate de situatie zich ontwikkelt, zijn we blij om onze gasten meer tijd te geven om te beslissen of ze al dan niet willen reizen.” Lees hier Silversea’s tijdelijke wijziging van haar annuleringsbeleid.