Het team van VillaVibes heeft hectische dagen achter de rug, want door het faillissement van Germania zat het bedrijf dat gespecialiseerd is in singlereizen voor hoger opgeleiden in de maag met de terugreis van twintig singles die zich op dat moment in Lapland bevonden en met 40 andere stoelen dat het al had ingekocht.

“Kopen wij voor de allereerste keer groepstickets in bij Germania airlines en net op het moment dat wij met twintig gasten in Lapland zitten en dat er volgende week een nieuwe groep richting Lapland zou vertrekken met Germania, gaat de airline failliet“, zo laat Joost Vissers (VillaVibes) weten aan TravelPro. “Je kan je vast voorstellen dat het afgelopen dinsdag alle hens aan dek was. Veel noodscenario’s en vragen zijn voorbij gekomen. Kunnen we onze gasten zondag terug naar Nederland laten vliegen? Kunnen we ergens een privé vliegtuig vandaan halen? Moeten we onze gasten met een urenlange transfer naar Helsinki brengen? Of naar een vliegveld in Zweden?”

De opluchting bij de ‘Vibers’ was uiteraard groot toen reddende engel Voigt Travel de mogelijkheid bood om tickets te kopen op de Transavia-vlucht voor de groep singles die in Lapland zat én retourtjes voor de groep die nog moest vertrekken. Vissers: “Vervangend vervoer vinden naar zo’n kleine luchthaven in Noord-Finland is niet makkelijk. Gelukkig hebben we geen extra kosten hoeven te maken voor extra overnachtingen, maar voor de groep die uit Lapland komt hebben we bijvoorbeeld wel vervoer moeten regelen van Amsterdam naar Düsseldorf Airport waarvandaan zij met Germania naar Lapland zijn vertrokken.”

VillaVibes vliegt volgens Vissers normaal gesproken veel met Transavia en Corendon met hun groepen, maar omdat zij op Fins Lapland in Nederland geen groepstickets ingekocht krijgen vliegen ze altijd naar Lapland vanuit België of Duitsland. “Natuurlijk houden we het nieuws op het gebied van luchtvaart altijd goed in de gaten en Germania had onlangs nog gecommuniceerd dat ze de financiën (weer) op orde hadden. Ik denk dat je hier niet op een andere manier mee kan omgaan, dit is overmacht.” Veel reizigers die mee waren met VillaVibes naar Lapland reageren enthousiast op de Facebook-pagina van de reisorganisatie, maar gezien de reacties waren er genoeg die graag wat langer hadden ‘vastgezeten’ in Lapland.