Nieuws

Germania vraagt uitstel van betaling aan

Het Duitse Germania heeft uitstel van betaling aangevraagd en heeft in de nacht van 4 op 5 februari alle vluchten opgeschort. Dat heeft het bedrijf in een statement op haar website laten weten . De luchtvaartmaatschappij, al ruim 30 jaar oud, kampte al langer met financiële problemen.

Volgens Germania hebben onvoorziene omstandigheden het bedrijf de das omgedaan, waaronder de stijging van brandstofprijzen en de euro die verzwakt is ten opzichte van de dollar. Daarnaast had Germania te maken met onverwacht onderhoud. De CEO van het bedrijf, Karsten Balke, heeft zich verontschuldigd tegenover passagiers die geen gebruik meer kunnen maken van hun vlucht. Germania vloog vanaf zo’n achttien Europese luchthavens  op zo’n 60 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten en vervoerde per jaar ongeveer vier miljoen passagiers op korteafstands- en middellangeafstandsvluchten. Het Zwitserse Germania Flug AG en Bulgarian Eagle worden niet beïnvloed door het faillissement.

Passagiers die een vlucht met Germania hadden als onderdeel van een pakketreis worden geadviseerd contact op te nemen met de touroperator. Voor passagiers die rechtstreeks bij Germania hebben geboekt, bestaat er volgens de luchtvaartmaatschappij geen recht op vervangend vervoer. “Helaas waren we niet in staat om een uitstel van betaling te voorkomen. We betreuren het zeer, onze enige optie was om faillissement aan te vragen. We betreuren vooral de impact die deze stap zal hebben op onze medewerkers. Iedereen in ons team heeft er, zelfs in de stressvolle weken die we hebben doorgemaakt, alles aan gedaan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik wil jullie allemaal bedanken vanuit de grond van mijn hart”, aldus de CEO van het bedrijf.

Eurowings heeft aangegeven gestrande passagiers van Germania te willen helpen en biedt 50% korting op een terugvlucht naar Duitsland.

Opmerkelijk is het feit dat Germania halverwege januari nog wist te melden dat het haar financieringen rond had, waarbij werd gemeld dat het streefbedrag van € 15 miljoen werd overschreden. “Als gevolg hiervan is de levensvatbaarheid op middellange en lange termijn van Germania als onafhankelijke middelgrote luchtvaartmaatschappij veilig gesteld. Er wordt goed geboekt en het aantal boekingen voor  de komende maanden en voor het hele zomerprogramma van 2019 liggen boven die van het voorgaande jaar. Daarom kunnen passagiers, leveranciers en aannemers in de toekomst blijven vertrouwen op de efficiëntie van Germania Airlines”, aldus de airline in een persbericht dat het 19 januari jl. nog verstuurde.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

2 Reacties

  1. […] en dat er volgende week een nieuwe groep richting Lapland zou vertrekken met Germania, gaat de airline failliet“, zo laat Joost Vissers (VillaVibes) weten aan TravelPro. “Je kan je vast voorstellen […]

  2. […] Germania vraagt uitstel van betaling aan […]

Vorige bericht

Thomas Cook: tweede investeringsronde in Middellandse Zeegebied

Volgende bericht

Nieuw pand voor Captain Cruise

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.