Nieuws

Slimme digitale toepassingen Google Maps voor Schiphol

Deel dit artikel

Reizigers die gebruik maken van Google Maps kunnen vanaf nu in de app makkelijk hun weg vinden op Schiphol. Passagiers zien direct waar ze zich bevinden op de luchthaven en kunnen de looproute naar de gewenste plek op de luchthaven opvragen.

In de gedetailleerde kaart zijn onder andere de gates, de securitycontroles, maar ook de balies voor afwijkende bagage of het NEMO science museum zichtbaar. Voor winkels en restaurants is niet alleen de route zichtbaar, maar ook openingstijden, recensies en foto’s.

Henk Jan Gerzee, CDO Royal Schiphol Group: “Met slimme digitale toepassingen willen we de reiziger gemak bieden. Dit doen we via onze eigen kanalen, maar ook op platformen waar de gebruiker al is. Door deze samenwerking kunnen we veel reizigers bereiken en een goede beleving bieden.”

Vanaf eind 2017 kunnen reizigers met een iPhone (minimaal iOS11) op een vergelijkbare manier makkelijk de weg vinden op de luchthaven door gebruik te maken van de digitale kaart van Apple. De plattegronden van de luchthaven zijn tevens te vinden op schiphol.nl/plattegronden en in de Schiphol-app.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Brexit heeft weinig gevolgen voor reizen van en naar de UK

Volgende bericht

Cathay Pacific nieuwe partner in ‘easyJet Worldwide’

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.