“De wedstrijd van Oranje was top! Super om mee te maken! De oranjekoorts trekt aan en er zijn steeds meer fans die naar Qatar willen. Gelukkig, want het is een mooie ervaring!”, zo laat Smaïl Boudjennah – (Regional Manager Western Europe Qatar Airways) aan Travelpro weten vanaf de luchthaven in Qatar.

Hoe was de sfeer?
“De sfeer in Doha is super. Er zijn veel fans uit allerlei landen op de been. Er zijn allerlei activiteiten in de stad en ‘fanzones’. Muziek, liveshows, foodtrucks etc. Relatief bij elkaar in de buurt wat het overzichtelijk maakt. De oranje dubbeldekker is er ook en een hele bezienswaardigheid! Leuk om een stuk mee te lopen naar het stadion toe. Een hele leuke sfeer met Hollandse hits, het leek wel carnaval!”

Heeft Qatar nog vliegtickets beschikbaar voor aanstaande vrijdag?
“Jazeker, maar de oranje koorts groeit! Men kan eventueel ook vanaf Brussel of Düsseldorf vliegen.”

Kunnen Oranjesupporters ook bij jullie terecht voor wedstrijdtickets en accommodatie?
“De supporters kunnen bij ons geen wedstrijdtickets of acco boeken. Dit gaat bijvoorbeeld via Discover Qatar. Qua accommodatie, MSC Cruises heeft twee boten liggen in Qatar die gebruikt worden voor FIFA-gasten. Net wat betaalbaarder en je mag gebruik maken van alle faciliteiten aan boord van het schip. De cruiseterminal is sinds eind oktober open en fantastisch gemaakt met winkeltjes, terrassen etc., gelegen vlakbij de Soukh.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Al Wakif.

Merk je al iets van toegenomen populariteit als gevolg van het WK?
“Zoals ik al aangaf begint de oranjekoorts toe te nemen. Alles is goed geregeld en degenen die terug zijn, zijn heel enthousiast en dan met name over de service van alle medewerkers rondom het evenement. Of het nu gaat over de medewerkers van de metro en buslijnen (gratis vervoer!) tot de stadions, etc…”

Waar moeten Nederlanders die naar Qatar willen rekening mee houden?
“Men heeft nog wel steeds een Hayya kaart nodig. Na aanvraag krijg je binnen 48 uur een terugkoppeling van je status. Daarnaast is het goed om te weten dat je bij aankomst op de luchthaven een gratis simkaart kan krijgen voor twee dagen, super handig! Musea zijn gratis te bezoeken en de openingstijden zijn verlengd.”