Vandaag openen de deuren van de nieuwe Spaces Lounge en het aangrenzende Panorama Restaurant op Amsterdam Airport Schiphol.

Spaces – onderdeel van International Workplace Group (IWG) ’s werelds grootste aanbieder van flexibele kantoren – biedt in samenwerking met HMSHost Nederland -marktleider in horeca op vliegvelden, stations en winkelcentra- nu flexibele werkplekken en vergaderzalen boven Vertrekhal 1 aan op Schiphol. Het nieuwe Panorama Restaurant biedt een uitgebreid horeca-aanbod en grenst aan de Spaces Lounge en het Panoramaterras. Beide locaties bevinden zich in openbaar gebied, dat betekent dat het niet uitmaakt of bezoekers gaan vliegen of niet.

“We zijn enorm trots op het openen van beide locaties die zich focussen op verschillende doelgroepen. Een flexibele kantoorruimte op de luchthaven stelt professionals in staat om productiever te zijn, waar ze ook zijn. Of het nu gaat om een lokaal kantoor of het optimaal benutten van wacht- of overstaptijd voor een zakenreis. Het aangrenzende Panorama Restaurant is een fantastische aanvulling met de visie om ook een ruimte te bieden waar zakenreizigers en individuen elkaar kunnen ontmoeten. Maar absoluut ook een plek waar gezinnen en vliegtuigspotters kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht over het Panoramaterras op de landingsbanen en vertrekkende en aankomende vliegtuigen”, aldus Arthur Reijnhart (directeur Commercial bij Amsterdam Airport Schiphol).

Iedere reiziger, ongeacht een Spaces-lidmaatschap, kan tegen betaling gebruiken maken van de werklocatie. Een zakenreiziger die onderweg is, een freelancer, of een groep collega’s die opzoek is naar een kantoorruimte of vergaderzaal bij de vertrekhal. Spaces bevat zes volledig ingerichte ruimtes met werkplekken voor ruim honderd professionals en vier verschillende vergaderzalen. HMSHost Nederland zorgt voor een gevarieerd horeca-aanbod in de Lounge en in het Panorama Restaurant.

“Spaces Lounge is geweldig voor overstappende passagiers die lange tijd moeten wachten. Ze kunnen de ruimte gebruiken om bijvoorbeeld met hun teams te vergaderen en hun tijd op Amsterdam Airport Schiphol optimaal te benutten. Flexibele werkplekken op luchthavens en stations bieden een oplossing voor de groeiende vraag van klanten die willen werken dichtbij waar ze wonen en leven. Ook als ze onderweg zijn willen ze toegang tot professionele faciliteiten. Deze nieuwe lounge op Schiphol maakt deel uit van ons plan om in Nederland minimaal 200 nieuwe flexkantoren te openen in de komende vijf jaar”, Gavin Phillips (Regional Vice President, IWG Benelux).

De nieuwe Spaces Lounge en het Panorama Restaurant is een onderdeel van het vernieuwen van Lounge 1. De nieuwe Spaces Lounge op de derde verdieping van Vertrekhal 1 is de tweede Spaces op Schiphol. Er is al een Spaces Lounge in het Microsoft gebouw The Outlook. Daar heeft IWG in samenwerking met Microsoft een totaal vernieuwend kantoorconcept neergezet.