Nieuws

Stakingen Spanje: crisisteams staan paraat

Deel dit artikel

Er is nog niets definitief, maar zorgen zijn er wel om een mogelijke staking in Spanje waardoor het luchtverkeer wordt ontregeld. Het gaat om stakingen door medewerkers van luchtverkeersleiding van Barcelona waardoor de Balearen, El Prat (Barcelona), Palma de Mallorca Airport, Ibiza Airport and Menorca Airport worden geraakt.

Reden voor de mogelijke staking in Spanje is dat de luchtverkeersleiders (Spaanse luchtverkeersleiders hebben het beste salaris in vergelijking met de Europese collega’s) vinden dat ze teveel moeten werken met als gevolg de kans op het maken van fouten. Reden dat er teveel moet worden gewerkt, is het feit dat er te weinig luchtverkeersleiders zijn.

Er is nog niet bevestigd of de stakingen definitief door zullen gaan, maar diverse media melden dat het niet waarschijnlijk is dat er een akkoord zal worden bereikt en dat met het hoogseizoen dat op het punt van beginnen staat. “We hebben crisisteams paraat staan”, zo liet Hanita van der Meer (Thomas Cook) aan De Telegraaf weten. Deze zomer worden ook veel vertragingen verwacht op Franse luchthavens, waar de luchtverkeersleiding al stakingen heeft aangekondigd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Vliegtaks voor Nederland in plaats van Europa

Volgende bericht

Reisbranche aanwezig op de Parade

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.