Nieuws

Steun voor Elbers als topman van AF-KLM

Deel dit artikel

Pieter Elbers (president-directeur KLM) heeft volgens het Franse zakenmagazine ‘Challenges’ de steun van meerdere leden uit het executive committee om de nieuwe topman van Air France-KLM te worden.

Volgens het Franse magazine steunen Patrick Alexandre (Executive Vice-President Commercial, Sales and Alliances, Air France-KLM), Frederic Gagey (Chief Executive Officer and Chief Financial Officer, Air France-KLM), Jean Christoph Lalanne (Executive Vice-President Information Technology, Air France-KLM) en Anne Branchet (Executive Vice President Air France-KLM Engineering & Maintenance) Elbers.

Sinds Jean-Marc Janaillac is opgestapt zijn meerdere namen de revue gepasseerd, maar een definitieve opvolger is er nog niet gevonden. Catherine Guillouard, de huidige topvrouw van de metro van Parijs werd eerder genoemd en Philippe Capron zou zich begin deze maand hebben teruggetrokken. Ook door andere airline CEO’s wordt er positief gesproken over Elbers, waaronder door Willie Walsh, CEO van de International Airlines Group (IAG). Op dit moment is Anne-Marie Couderc interim-voorzitter van Air France-KLM. Bij de aanstelling van Couderc liet Elbers halverwege mei weten: “Het is van belang dat we groepsbreed de goede spirit, cohesie, en de stabiliteit uit de begintijd van onze samenwerking weer herpakken. Die is voor zowel Air France als voor KLM aantoonbaar succesvol geweest.”


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] bedankt wordt niet vermeld in het artikel. Juist deze week kwam in het nieuws dat de Nederlander brede steun zou hebben om de opvolger te worden van Jean-Marc […]

Vorige bericht

Video - Booking.com bouwt Silicon Valley-achtige campus in hartje Amsterdam

Volgende bericht

Historisch Convair vliegtuig neergestort in Zuid-Afrika

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.