NieuwsPush notificatieSticky

Steven van der Heijden nieuwe CEO Corendon

Steven van der Heijden (54) zal met ingang van 1 september als Chief Executive Officer (CEO) leiding gaan geven aan de reisorganisatie Corendon. Hij volgt in deze functie Corendon-oprichter Atilay Uslu op. Van der Heijden verwerft tevens een 5%-belang in het aandelenkapitaal van de onderneming.

Van der Heijden is geen onbekende in de reisbranche. Sinds het afronden van zijn toeristische opleiding in Breda in 1986, heeft hij directiefuncties vervuld bij diverse grote Nederlandse reisorganisaties, zoals Oad en Thomas Cook. De laatste tien jaar gaf hij leiding aan marktleider TUI Nederland, bekend van merken als Arke, KRAS en Holland International. In maart van dit jaar nam hij afscheid van deze onderneming na de aangekondigde fusie tussen de Nederlandse en Belgische TUI-organisaties. Van der Heijden bekleedt diverse nevenfuncties binnen en buiten de reisbranche. Zo is hij president-commissaris van uitgeverij Koninklijke Wegener en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Tussen 2008 en 2013 was hij voorzitter van de reisbranche-organisatie ANVR.

Corendon oprichter en huidige CEO Atilay Uslu draagt de leiding van de onderneming over, maar zal zich volledig blijven inzetten voor ‘zijn’ Corendon. “Met de komst van Steven, die de dagelijkse leiding van mij gaat overnemen, kan ik mij weer volledig gaan richten op mijn echte passie; het inkopen van reizen en het benutten van commerciële kansen”, aldus Uslu.
Van der Heijden ziet zijn nieuwe rol als een unieke kans om weer echt te ondernemen: “In grote internationale ondernemingen ben je als landen-CEO een aanzienlijk gedeelte van de tijd bezig met buitenlandse vergaderingen, projecten en presentaties. In deze fase van mijn loopbaan vind ik het fantastisch om weer echt te ondernemen. Ik heb Corendon de afgelopen jaren met veel belangstelling gevolgd en heb er veel zin in om een bijdrage te leveren aan de verdere groei en het succes van de onderneming.”

Michiel Meijer benoemd tot COO
Ook Michiel Meijer zal toetreden tot de directie van Corendon. De huidige directeur van Corendon Dutch Airlines is per 1 september benoemd tot Chief Operational Officer (COO). Hij blijft eveneens verantwoordelijk voor de Nederlandse luchtvaartactiviteiten.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

4 Reacties

 1. Mark Wentzel
  28 augustus 2014 at 15:58

  Gefeliciteerd Steven………… een mooi bedrijf. Hands-on wat groter dan Eurojet……….. maar dat is
  lang geleden. Nieuwe ronde , nieuwe kansen. Sukses

 2. 28 augustus 2014 at 15:50

  The right man at the right place ! Heel veel suc6 Steven! gr Ed Smit.

 3. Erik van der Waard
  28 augustus 2014 at 15:45

  Gefeliciteerd Steven.. Mooi dat je in de branche blijft.
  Veel succes

 4. Tom van Apeldoorn
  28 augustus 2014 at 15:36

  Geweldig dat Steven behouden blijft voor de sector.
  Veel succes

Vorige bericht

Bart de Boer directeur Academie voor toerisme NHTV Breda

Volgende bericht

Holland America Line start bouw nieuw schip

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.