Nieuws

Straaljagers begeleiden passagiersvliegtuig na bommelding

Twee uit Singapore afkomstige straaljagers hebben gisteren een passagiersvliegtuig begeleid na het binnenkomen van een bommelding. Aan boord van de desbetreffende Scoot Airlines-vlucht zaten 144 passagiers.

Volgens lokale media zat een 13-jarige mannelijke passagier achter de valse bommelding. De politie doet onderzoek naar het incident. Alle passagiers en zes bemanningsleden aan boord van Scoot Airlines, een lowcost airline uit Singapore en onderdeel van Singapore Airlines, zijn uiteindelijk veilig geland op Changi Airport.

Ng Eng Hen (minister van defensie van Singapore) liet weten dat Singapore elke bedreiging als reëel benaderd tot het tegendeel is bewezen. Valse bommeldingen bij luchtvaartmaatschappijen komen vaker voor. Soms ook om de meest bizarre redenen. Vorig jaar zomer werd er nog een bommelding gedaan op Eindhoven Airport aangaande een toestel van Ryanair.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Cruiseschip Cruise en Maritime Voyages keert terug naar IJmuiden door technisch mankement

Volgende bericht

Amerika: social media details verplicht bij aanvraag visa

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.