Brussels Airport heeft vannacht te maken gehad met een flinke stroomstoring. Daardoor konden enkele honderden reizigers de vertrekhallen niet in. Ook vielen de lichten uit van onder meer de start- en landingsbanen.

De stroomstoring is ondertussen verholpen, maar het vliegverkeer heeft ondertussen flinke vertraging opgelopen. Passagiers mogen inmiddels weer de vertrekhal in.

Volgens woordvoerster Anke Fransen schoten de noodgeneratoren direct aan. Enig probleem is dat niet alle systemen van de luchthaven op die noodgeneratoren werken. Zij bevestigt dat reizigers die buiten stonden waarschijnlijk weinig hebben meegekregen van de informatie die binnen werd omgeroepen. Fransen heeft reizigers die vandaag vanaf Brussels Airport reizen laten weten om op de normale tijd te komen. Advies is om ruim voor vertrek de informatie bij de luchtvaartmaatschappij te checken.

Schiphol had in maart 2015 last van een grote stroomstoring. Daardoor werkte destijds ook het bagagesysteem niet optimaal en vertrokken luchtvaartmaatschappijen met vertraging. Ook op Brussels Airport zijn er nog problemen met de bagageafhandeling.

Op de website van Brussels Airport staan nog enkele vluchten met vertraging. Onlangs werd het netwerk van Zaventem nog uitgebreid met tien nieuwe bestemmingen. De Belgische luchthaven is halverwege mei gestart met een billboard campagne in de regio Rotterdam en Den Haag met onder meer de tekst ‘geen gedoe’…

Op haar website meldt Brussels Airport: ‘Intussen draaien alle cruciale systemen weer normaal. Passagiers en bagage kunnen opnieuw ingecheckt worden, maar de hele dag nog worden vertragingen verwacht. Vertrekkende passagiers worden evenwel verzocht op het voorziene uur naar de luchthaven te komen. Voor aankomende passagiers is er geen probleem. Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.’

De luchthaven noteerde de afgelopen maanden mooie groeicijfers. Volgens een persbericht te danken aan de sterke prestaties van Brussels Airlines, zowel op de korte als op de langeafstandsvluchten, Ryanair, TUI fly en de groei van de langeafstandsluchtvaartmaatschappijen.