Voor een onbekend bedrag neemt Triton, een Scandinavisch-Duitse investeringsbedrijf, een meerderheidsbelang in de Sunweb Groep.

Het was al enige tijd bekend dat Joost Romeijn (oprichter en eigenaar) zocht naar een partij aan wie hij het bedrijf kon verkopen. “Ik heb geen haast, maar wel wil ik mijn bedrijf een keer verkopen. Ik ga zeker niet door tot mijn 65e en mijn kinderen zetten de zaak niet voort”, zei hij destijds.

Romeijn blijft een minderheidsaandeel houden en treedt toe tot de raad van commissarissen. Hij laat in een reactie weten dat deze transactie aan te raden is om mee te doen in de internationale reisindustrie. “Schaalvergroting is daarvoor nodig en ook extra kapitaal om voldoende te investeren in internet en automatisering”, meent Romeijn. De overname heeft geen gevolg voor de medewerkers, Gert De Caluwe blijft naar verluidt op zijn positie zitten.

“We verwelkomen Triton als nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Sunweb. Ze hebben aangetoond dat ze diepgaande sectorkennis hebben van de reiswereld en zijn de juiste partner voor het bedrijf, omdat we blijven investeren in digitale capaciteiten en uitbreiden in heel Europa “, aldus Romeijn.

De Sunweb Group is gevestigd in Nederland en Zwitserland met extra verkoopkantoren in de kernmarkten. Het bedrijf behoudt naar eigen zeggen haar toonaangevende Europese marktposities in zowel wintersport als zomervakantie. De Sunweb Group heeft vijf zogenaamde powerhouse-merken, namelijk Sunweb Sun, Sunweb Ski, Eliza was hier, Primavera en GoGo. Bij elkaar werken er ongeveer 500 werknemers en zijn er met meer dan 6.000 accommodaties, waaronder hotels, appartementen en resorts, directe contracten. Vanuit een groei in de kernmarkten Nederland, België en Frankrijk is er in de afgelopen jaren  uitgebreid naar Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf blijft zoeken naar kansen voor geografische uitbreiding.