Nieuws

Romeijn (Sunweb Group) in gesprek met private-equity partijen

Deel dit artikel

Joost Romeijn (Sundio Group) heeft tegenover de Telegraaf bevestigd dat hij in gesprek is met private-equity partijen. “Ik heb geen haast. Wel wil ik mijn bedrijf een keer verkopen. Ik ga zeker niet door tot mijn 65e. Mijn kinderen zetten de zaak niet voort.”

Volgens leisure-expert Marc van de Put (Oaklins Nederland) is Nederland te klein geworden. “Internationaal zoeken investeerders de beste transacties, dus ook ik in de Nederlandse reisbranche. De stoelendans in het toerisme is volop aan de gang, omdat er een hoog rendement wordt verwacht, ondanks de zware prijsconcurrentie. Je moet alleen wel groot denken.”

Naast Romeijn, waarvan onlangs bekend werd dat hij stopt als ANVR-bestuurslid, zijn ook Corendon-eigenaar Atilay Uslu, Steven van der Heijden (CEO) en mede-aandeelhouder Bas Rasker (Axivate) op zoek naar een investeerder, zodat er meer mogelijkheden zijn op onder andere het gebied van eigen hotels.

Van der Put laat aan de Telegraaf weten dat fysieke reisbureaus het imago van bekende merken kunnen versterken en op die manier helpen om bij de internetconsument in het vizier te komen.

 


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 18 december 2018 at 19:47

    […] was al enige tijd bekend dat Joost Romeijn (oprichter en eigenaar) zocht naar een partij aan wie hij het bedrijf kon verkopen. “Ik heb geen […]

Vorige bericht

KLM over komst vliegtaks: dit gaat de Nederlandse luchtvaart schade toebrengen

Volgende bericht

Sabre wil groeien in Benelux met aanstelling van Richard Addey

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.