CoronavirusNieuws

Sunweb vanaf 1 november weer naar Egypte

Deel dit artikel

Sunweb heeft op verzoek van haar klanten en na onafhankelijk onderzoek naar de lokale situatie rond de Rode Zee in Egypte besloten om vanaf 1 november weer vakanties naar deze bestemming uit te voeren.

Het uitgangspunt van de reisorganisatie was tot nu toe om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen en geen vakanties buiten de Europese Unie aan te bieden naar gebieden waar het ‘alleen reizen indien strikt noodzakelijk’ gold (kleurcode oranje). Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group, vertelt: “De grote vraag van onze klanten naar deze bestemming en de resultaten van onafhankelijk onderzoek heeft ons doen besluiten om vanaf 1 november weer vakanties uit te voeren naar deze bestemming. We zien dat de Nederlandse overheid stappen aan het ondernemen is in de goede richting, maar het duurt te lang en daarom nemen we nu zelf het initiatief.”

Zorg en veiligheid 
Sunweb Group heeft samen met haar health & safety partner Intertek Cristal goed gekeken naar lokale situatie rond de Rode Zee in Egypte. Hieruit blijkt onder andere dat de infectiegraad lager is dan in Nederland en het personeel van de hotels allemaal zijn gevaccineerd. De hotels voldoen allemaal aan de hoogste hygiënische eisen en lokaal is er voldoende kwalitatieve gezondheidszorg aanwezig. De reisorganisatie laat de keuze volledig aan haar klanten om op vakantie te gaan naar deze bestemming. De klanten die al een vakantie naar de Rode Zee hebben geboekt en daar toch van willen afzien, krijgen de optie om hun vakantie kosteloos te annuleren of om te boeken.

Informatievoorziening en verzekering
De reisorganisatie informeert haar klanten over de lokale situatie en geldende coronamaatregelen op de bestemming. Als klanten hun reisverzekering bij Sunweb Group hebben afgesloten dan is het corona-gerelateerde gedekt. Sunweb Group adviseert haar klanten om zich volledig te conformeren aan de coronaregels van de Egyptische en Nederlandse overheid bij aankomst, tijdens het verblijf en bij terugkomst.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Oostenrijk werkt aan maximale zichtbaarheid met 'Winterlove' campagne

Volgende bericht

Captain Cruise zoekt cruise-expert

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.