Nieuws

Thomas Cook heeft £200 miljoen extra nodig

Thomas Cook heeft vandaag gereageerd in een statement op de recente mediaspeculaties over de voorgenomen herkapitalisatie en bevestigt dat er £200 miljoen extra nodig is bovenop de eerder aangekondigde kapitaalinjectie van £900 miljoen.

Onder andere de Telegraaf schreef dat er een bedrag van 1,2 miljard euro nodig is om de zwakke winter door te komen. Volgens de Engelse nieuwszender Sky News heeft de reisorganisatie noodoverleg gevoerd over een deal om haar Scandinavische luchtvaartmaatschappij en touroperators te verkopen aan private equity-investeerder Triton Partners in een poging om extra geld op te halen.

De besprekingen over de definitieve voorwaarden voor de herkapitalisatie en reorganisatie van de onderneming tussen de onderneming en een aantal belanghebbenden, waaronder haar grootste aandeelhouder, Fosun Tourism Group en haar dochterondernemingen worden de komende dagen voortgezet.

“Deze besprekingen omvatten een recent verzoek voor een seizoensgebonden standby-faciliteit van £200 miljoen, bovenop de eerder aangekondigde kapitaalinjectie van £900 miljoen”, laat de reisorganisatie weten in het statement.

Kredietverleners zullen op 27 september stemmen over een voorgestelde reddingsactie van 900 miljoen pond nadat de belangrijkste voorwaarden eind augustus zijn overeengekomen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Qatar Airways start directe vluchten naar Osaka

Volgende bericht

Garuda Indonesia start directe route Amsterdam - Bali

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.