Thomas Cook heeft vandaag gereageerd in een statement op de recente mediaspeculaties over de voorgenomen herkapitalisatie en bevestigt dat er £200 miljoen extra nodig is bovenop de eerder aangekondigde kapitaalinjectie van £900 miljoen.

Onder andere de Telegraaf schreef dat er een bedrag van 1,2 miljard euro nodig is om de zwakke winter door te komen. Volgens de Engelse nieuwszender Sky News heeft de reisorganisatie noodoverleg gevoerd over een deal om haar Scandinavische luchtvaartmaatschappij en touroperators te verkopen aan private equity-investeerder Triton Partners in een poging om extra geld op te halen.

De besprekingen over de definitieve voorwaarden voor de herkapitalisatie en reorganisatie van de onderneming tussen de onderneming en een aantal belanghebbenden, waaronder haar grootste aandeelhouder, Fosun Tourism Group en haar dochterondernemingen worden de komende dagen voortgezet.

“Deze besprekingen omvatten een recent verzoek voor een seizoensgebonden standby-faciliteit van £200 miljoen, bovenop de eerder aangekondigde kapitaalinjectie van £900 miljoen”, laat de reisorganisatie weten in het statement.

Kredietverleners zullen op 27 september stemmen over een voorgestelde reddingsactie van 900 miljoen pond nadat de belangrijkste voorwaarden eind augustus zijn overeengekomen.