Rutgher Verstrepen (Commercial Owner Sales Thomas Cook Nederland) laat desgevraagd aan TravelPro weten in gesprek te zijn met retailers om te kijken in welke vorm de touroperator het Expedia-aanbod, dat sinds deze week alleen via het rechtstreekse kanaal Neckermann boekbaar is, ook via Thomas Cook boekbaar kan maken. De afgelopen week reageerde een handjevol reisagenten via de Facebook-pagina van TravelPro met ongenoegen op het nieuws dat het aanbod van Expedia alleen boekbaar is via Neckermann.

“Gelukkig hebben wij het woord ‘sturing’ geleerd op een commerciële cursus, dus als de donder naar alternatieven kijken en met iedereen Thomas Cook zoveel mogelijk links laten liggen. We zijn nog steeds met heel veel retailcollega’s. Op deze manier wil je toch helemaal geen vriendjes zijn? Als zij ons buiten spel zetten, zetten wij hen toch buiten spel?”, zo liet Erica Dankmeijer (Reisbureau Acire) weten op de Facebook-pagina van TravelPro. Marco Beentjes (ZRA bij The Travel Club) spreekt over “de eerste stap waarbij de reisagent buitenspel wordt gezet met het Neckermann-product” en Voor de klant via NE te boeken. Voor de reisagent via TC niet beschikbaar…zo maak je geen vriendjes

Verstrepen laat weten dat er nog geen exacte planning is wanneer het Expedia-aanbod via Thomas Cook boekbaar wordt, maar alle reisagenten die hebben gereageerd naar aanleiding van het nieuws dat het Expedia-aanbod alleen via Neckermann heb ik een persoonlijk berichtje gesturud. “Ik kan mij het gevoel wel voorstellen dat reisagenten zich buitenspel gezet voelen, maar het is niet de bedoeling om de reisagent buitenspel te zetten. Dat is zeker niet de bedoeling. Ik snap het sentiment en aan de achterkant zijn we in gesprek met diverse partijen om te kijken we hoe we dit kunnen koppelen of op een andere manier beschikbaar kunnen stellen.” Hanita van der Meer (PR & Communication Specialist Thomas Cook Nederland) onderstreept de woorden van Verstrepen dat er wordt gekeken om het Expedia-aanbod ook via Thomas Cook beschikbaar te maken.

https://www.facebook.com/travelpronl/posts/2443757862366241

 

TravelPro schreef in september al over de strategische alliantie tussen Thomas Cook en Expedia Inc. Sinds deze week is het Expedia-aanbod daadwerkelijk boekbaar waardoor Neckermann haar aanbod met 120.000 accommodaties heeft vergroot waar tevens een vlucht bijgeboekt kan worden. Deze overeenkomst bepaalt dat Expedia de bevoorrechte hotelaanbieder wordt van Thomas Cook voor het complementare segment van citytrips en autovakanties. Expedia, Inc. stelt daarbij haar reserveringsplatform ter beschikking voor alle verkoop van citytrips en hotel-only aanbod via de Thomas Cook distributiekanalen in Europa. Door gebruik te maken van de toonaangevende technologie van de Expedia Group stijgt het aantal beschikbare hotels voor de Neckermann klant. Al deze hotels zijn gescreend en voldoen aan de hoge standaard die de reisorganisatie stelt met betrekking tot kwaliteit en veiligheid.

“Door deze enorme uitbreiding kunnen wij nu ook profiteren van de groeiende markt voor korte stedentrips en weekendjes weg die steeds vaker als tweede of derde vakantie geboekt worden”, aldus Jacco Tas (Directeur Differentiated & Complementary Thomas Cook Nederland). “Neckermann is al een begrip op de Nederlandse markt als het gaat om strandvakanties en de toevoeging van het hotelaanbod via Expedia zorgt ervoor dat klanten ons ook voor een stedentrip of losse hotelovernachting weten te vinden.” De klant zelf gaat er weinig van merken, omdat het aanbod binnen de site van Neckermann wordt weergegeven. De touroperator laat weten dat de koppeling voor Neckermann Nederland met het Expedia product in lijn is met de strategie van de Thomas Cook Group en volgt op de koppeling die reeds in het Verenigd Koninkrijk en België is gerealiseerd.