NieuwsThomas Cook

Thomas Cook Scandinavië verder als Vinggruppen

Deel dit artikel

Thomas Cook Scandinavië trekt zich terug uit de failliete Londense groep en zet de touroperator en luchtvaartmaatschappij voort onder de oude naam ‘Vinggruppen’. Voor de reizigers van Vinggruppen heeft het faillissement van Thomas Cook Group geen directe impact.

“Ving en onze luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Scandinavia is een van de meest winstgevende reisbedrijven in de Scandinavische landen”, zo meldt het bedrijf. “We maken geen deel uit van het faillissement van Thomas Cook Plc, maar zetten ons bedrijf voort als een onafhankelijk bedrijf.”

Thomas Cook Noord-Europa verkocht reizen vanuit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. De bedrijven in de Scandinavische landen zijn onder lokale merken van Ving (Noorwegen en Zweden), Spies (Denemarken), Tjäreborg (Finland) en Globetrotter (Zweden) actief. De groep verkoopt jaarlijks ongeveer 1.600.000 reizen in de Noordse landen.

Lees ook: Thomas Cook Duitsland hoopt op wedergeboorte Neckermann Reisen.

Thomas Cook had operaties in de Scandinavische landen onder een aantal merken, waaronder een luchtvaartmaatschappij (Thomas Cook Scandinavian Airlines) met 12 vliegtuigen. “Omdat we een onafhankelijk en winstgevend onderdeel van het bedrijf zijn, zijn we nu al in staat om onze activiteiten voort te zetten met de steun van onze banken, kredietverstrekkers en garantieverstrekkers”, aldus Magnus Wikner, managing director van Thomas Cook’s Nordic business.

“Het spijt ons oprecht dat we maandag vluchten hebben moeten annuleren. We begrijpen dat het zowel bezorgdheid als onzekerheid heeft gecreëerd en we betreuren het ongemak voor onze gestrande gasten. Tegelijkertijd willen we iedereen bedanken voor alle positieve reacties en de steun die we hebben ontvangen via sociale media, via de telefoon en op onze reisbestemmingen. We kunnen garanderen dat het ons extra kracht gaf, terwijl we hard werkten om onze klanten te woord te staan.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

SGR: dit is niet toegestaan!

Volgende bericht

Travel Impression lanceert actie voor reisagenten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.