Nieuws

Toeristen bedolven door aardverschuiving op Lombok

Op het Indonesische eiland Lombok zijn zeker 35 mensen bedolven na een aardverschuiving die ontstond door twee lichte aardbevingen. Op het moment van schrijven melden lokale media waaronder The Jakarta Post dat er vijf personen zijn overleden en negentien mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Direct na de aardverschuiving werd er een grote reddingsoperatie opgezet. Voor zover bekend komen de meeste toeristen uit Maleisië, die de Tiu Kelep waterval bezochten. De aardbevingen hadden een kracht van ongeveer 5,4 waardoor de aardverschuiving in Noord-Lombok ontstond.

“Er zijn ongeveer 40 toeristen getroffen door de aardverschuiving rond het gebied. De meeste slachtoffers waren Maleisiërs”, aldus de woordvoerder van de regering in een verklaring. De aardbeving verwoestte ook zeker 500 huizen.

Het Bayan-district was een van de gebieden die zwaar werden beschadigd door een reeks aardbevingen die vorig jaar tussen juli en augustus op het eiland plaatsvonden. Meer dan 500 mensen kwamen om, terwijl meer dan 1.500 gewond raakten tijdens die ramp(en).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Stakingen op Schiphol op komst

Volgende bericht

Video - Tientallen doden na orkaan in zuidelijk Afrika

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.