Op het Indonesische eiland Lombok zijn zeker 35 mensen bedolven na een aardverschuiving die ontstond door twee lichte aardbevingen. Op het moment van schrijven melden lokale media waaronder The Jakarta Post dat er vijf personen zijn overleden en negentien mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Direct na de aardverschuiving werd er een grote reddingsoperatie opgezet. Voor zover bekend komen de meeste toeristen uit Maleisië, die de Tiu Kelep waterval bezochten. De aardbevingen hadden een kracht van ongeveer 5,4 waardoor de aardverschuiving in Noord-Lombok ontstond.

“Er zijn ongeveer 40 toeristen getroffen door de aardverschuiving rond het gebied. De meeste slachtoffers waren Maleisiërs”, aldus de woordvoerder van de regering in een verklaring. De aardbeving verwoestte ook zeker 500 huizen.

Het Bayan-district was een van de gebieden die zwaar werden beschadigd door een reeks aardbevingen die vorig jaar tussen juli en augustus op het eiland plaatsvonden. Meer dan 500 mensen kwamen om, terwijl meer dan 1.500 gewond raakten tijdens die ramp(en).

https://twitter.com/IpungLombok/status/1107239846425169920