Nieuws

Boracay (Filipijnen) weer open, Maya Bay (Thailand) blijft gesloten

Deel dit artikel

Op het populaire Filipijnse eiland Boracay zijn sinds gisteren weer toeristen welkom nadat het in april werd gesloten om milieuproblemen. Het bevel om het eiland te sluiten kwam van de Filipijnse president Rodrigo Duterte. Hij noemde het eiland een ‘beerput’. In Thailand blijft Maya Bay gesloten voor toeristen.

Milieuminister Roy Cimatu garandeerde dat het water bij Boracay “heel schoon” is, zo liet hij bij de officiële heropening weten. Het eiland is alleen nog voor Filipijnse toeristen toegankelijk. Met ingang van 26 oktober mogen ook buitenlandse toeristen het eiland weer betreden. Tot eind 2019 zullen er op het eiland werkzaamheden plaatsvinden aan de haven, riolering, afvalwatersysteem en wegen. Het eiland kon de enorme stroom aan toeristen niet meer aan. In 2017 bezochten meer dan twee miljoen toeristen het eiland, waar hotels, restaurants en winkels jarenlang hun afvalwater in zee lieten lopen. In februari dreigde de president met sluiting van de hotels, restaurants en andere toeristische winkeltjes. Hij beschuldigde hen ervan afvalwater te dumpen in zee.

Het Thaise Maya Bay blijft gesloten, zo werd begin deze maand bekend. Het populaire strand, onder andere door de film The Beach met Leonardo DiCaprio, ging afgelopen zomer dicht voor vier maanden, maar blijft voor onbepaalde tijd dicht. Het ministerie van Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud concludeerde na onderzoek dat het milieu te zwaar is beschadigd door het toerisme. Het onbewoonde eiland werd dagelijks door 5.000 toeristen bezocht.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Heropening Jumeirah Beach Hotel (Dubai) na grote renovatie

Volgende bericht

KLM: overeenkomsten met Xiamen Airlines en Ctrip.com

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.