CoronavirusNieuws

Topman D-rt Groep: “Voor iedereen in de reisbranche zijn het spannende tijden”

Deel dit artikel

Jan Henne De Dijn (CEO D-rt Groep) reageerde eind vorige week desgevraagd op het besluit om de komende weken tot maanden zo’n 60 winkels te sluiten. Verder laat hij weten dat er inderdaad wordt gepraat over de toekomst van VakantieXperts. “Het kan betekenen dat VakantieXperts straks een andere richting op gaat. Daarover zijn we nu volop in gesprek.” Op de vraag of hij bekend was met de benaming ‘slachter van Antwerpen’ heeft Henne De Dijn niet gereageerd.

We hebben gehoord dat binnen nu en enkele weken tot maanden 60 winkels moeten sluiten. Waarom?
“We kijken altijd naar de economische situatie van alle vestigingen volgens een standaardproces. Dat houden wij momenteel ook aan. Er zijn vijftig tot zestig vestigingen die wij nader onderzoeken. Besluiten worden in het kader van het reguliere proces in samenwerking met de OR zonder haast genomen. Ontslagen zijn hierbij niet gepland.”

Er is ons verteld dat je alles op alles gaat zetten om de D-rt Groep overeind te houden. Is het zo spannend?
“Voor iedereen in de reisbranche zijn het spannende tijden, niet alleen voor ons. Binnen de D-rt Groep ligt nu vooral de focus hoe wij op korte termijn de business weer up and running kunnen krijgen en onze klanten optimaal kunnen blijven adviseren bij het boeken van hun vakantie. Daar heeft de klant op dit moment het meeste behoefte aan en ligt nu onze prioriteit.”

Het volledige interview lees je hieronder in TravelPro #24.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Tunesië stelt protocollen op voor inkomend toerisme

Volgende bericht

Lees TravelPro 24 van 12 juni 2020 online

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.