Nieuws

Triton neemt Corendon over via Sunweb Group

Deel dit artikel

Corendon gaat samenwerken met Triton. Triton is een dynamische investeerder, met een omvangrijk portfolio in onder andere Scandinavië en Duitsland, maar tegelijkertijd ook snel groeiend in Nederland. Triton is ook het bedrijf dat een meerderheid van de aandelen van touroperator Sunweb heeft gekocht eerder dit jaar.

Atliay Uslu en Yildiray Karaer (founders van Corendon) blijven belangrijke minderheidsaandeelhouders. Tegelijkertijd, als lid van de non-executive board, blijft Uslu het bedrijf straks ondersteunen en adviseren. In de komende periode blijft ook CEO Steven van der Heijden aan in zijn positie, net als de rest van het management team.

Strategie
“We hebben het voorlopige contract ondertekend waarbij we de meerderheid van onze aandelen verkopen aan een nieuwe aandeelhouder. Triton is eenvoudigweg onder de indruk van het bedrijf dat we hebben neergezet. Ze zien mogelijkheden om ons bedrijf te integreren met Sunweb. Beide bedrijven zijn gelijkwaardig aan elkaar. We zijn allebei online driven, klantgericht en hebben een duidelijke prijs-kwaliteit strategie. We zijn allebei sterk op het gebied van zonvakanties en daarnaast vullen onze belangrijkste bestemmingen elkaar aan, zoals Turkije en Griekenland. En waar Sunweb erg sterk is op het gebied van wintersport, voegt Corendon een eigen airline toe aan het toekomstige bedrijf. Ook verandert er niets voor onze vakantiegangers en de reizen die zij bij ons hebben geboekt of nog gaan boeken”, aldus Uslu en Van der Heijden.

Deal
De airlines in Turkije en Malta en Corendon Hotels & Resorts zijn geen onderdeel van deze deal. Uslu en Karaer blijven aandeelhouders en CEO van deze bedrijfsonderdelen. De merknaam Corendon wordt, ook in de toekomst, gebruikt voor alle huidige Corendon activiteiten.

Closing Period
Vanaf vandaag start de zogenaamde ‘closing period’. In deze periode worden de laatste openstaande onderwerpen afgerond zoals toestemming van de Europese mededingingsautoriteit en het adviestraject van de Ondernemingsraden van Corendon. Corendon hoopt de verkoop af te kunnen ronden in de herfst van 2019.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Triton neemt Corendon over via Sunweb Group […]

Vorige bericht

RIU komt naar Senegal

Volgende bericht

De Caluwe (Sunweb): "Een huwelijk van twee winnende modellen"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.