Nieuws

Tropisch storm richting Thailand: toeristen ontvluchten resorts

De zuidelijke kust van Thailand wordt waarschijnlijk tussen nu en zaterdag getroffen door de tropische storm ‘Pabuk’. Reizigers moeten rekening houden dat de storm van invloed is op bootafvaarten en vluchten.

Mogelijk getroffen steden/gebieden zijn Surat Thani (Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao), Chumporn en Nakhon Si Thammarat. Ook Phuket, Krabi, Trang, Ranong, Phang Nga, Satun en Song Khla, evenals Pattani, Yala en Narathiwat worden mogelijk getroffen.

Diverse internationale media berichten over de aanstaande storm, waarbij golven worden verwacht van vijf tot zeven meter hoog en forse regenbuien. Er wordt geadviseerd om de adviezen van lokale autoriteiten op te volgen. Schepen worden nu al geadviseerd om aan wal te blijven vanwege de hoge golven en de sterke wind.

Tienduizenden toeristen zijn ondertussen de Thaise eilanden Koh Phangan en Koh Tao ontvlucht. Hoewel ook weerkundigen het moeilijk vinden om te voorspellen hoe ernstig de storm daadwerkelijk zal zijn, worden toeristen aangeraden niet meer het water in te gaan. Bij het eiland Koh Samui verdronk gisteren een Russische man op woensdag nadat zijn familie waarschuwingen negeerde om niet de zee in te gaan.

Onder andere het Engels Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor de storm op haar website. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt in haar reisadvies voor Thailand geen melding van de storm. Op de website van het Thais meteorologisch instituut worden de laatste details bijgehouden over de storm.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Tourism Authority of Thailand (TAT) deelt mee dat de storm, die het zuiden van Thailand heeft getroffen, is opgeklaard. De situatie in de getroffen gebieden […]

Vorige bericht

De Jong Intra Vakanties: Menu van de Maand januari

Volgende bericht

Garuda Indonesia lanceert de Wonderful Indonesia Weeks

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.