De TUI Group en de Etihad Aviation Group zullen hun onderhandelingen niet voortzetten over de geplande joint venture tussen TUI fly en Niki. Het doel van de gesprekken tussen de twee bedrijven was om een ​​sterke Europese vakantiemaatschappij te vormen.

Sebastian Ebel, lid van de directie van de TUI Group, verantwoordelijk voor Central Region (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen), zei: “Een sterke Europese vakantiemaatschappij blijft een strategisch goede zet. Immers, de luchtvaartsector in Duitsland wordt gekenmerkt door overcapaciteit. Niki is echter niet meer beschikbaar voor een joint venture. We zullen de herpositionering van TUI fly verder uitzetten om langetermijnperspectieven voor de luchtvaartmaatschappij en haar medewerkers te ontwikkelen. ”

De TUI Group blijft bereid om bij te dragen tot de stabilisatie van de Duitse luchtvaartmarkt. TUI blijft daarom open voor een partnerschap of de vorming van joint ventures die het strategische doel van de hervorming van de markt bedienen.