De TUI Group heeft in de nacht van zondag op maandag bekendgemaakt dat het het grootste deel van al haar reisactiviteiten tijdelijk opschort vanwege het coronavirus/COVID-19.

“In deze snel veranderende omgeving blijft de veiligheid en het welzijn van onze gasten en werknemers wereldwijd van het grootste belang en daarom heeft TUI Group besloten om, in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid, het overgrote deel van alle reisactiviteiten tot nader order, inclusief pakketreizen, hotelactiviteiten en cruises, op te schorten. Deze tijdelijke opschorting is bedoeld om bij te dragen aan wereldwijde inspanningen van de overheid om de effecten van de verspreiding van de COVID-19 te verzachten”, zo laat het reisbedrijf weten vanuit het hoofdkantoor in het Duitse Hannover.

Vanwege de ongekende escalatie van COVID-19, evalueert het bestuur van TUI de situatie voortdurend en overweegt het een verscheidenheid aan acties om haar klanten, collega’s en belanghebbenden te ondersteunen. De groep heeft circa € 1,4 miljard en de prestaties tot op heden waren in lijn met de verwachtingen vóór COVID-19. “We nemen substantiële kostenmaatregelen om het winsteffect te verminderen. Bovendien hebben we besloten om staatssteungaranties aan te vragen om de onderneming te ondersteunen totdat de normale bedrijfsvoering wordt hervat.” TUI Nederland liet gisteren weten te stoppen met het uitvoeren van pakketreizen.

“Aangezien de situatie nog steeds in ontwikkeling is, is het nog niet mogelijk om de potentiële financiële impact van de huidige COVID-19 ontwikkeling op onze activiteiten in te schatten. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en evalueren actief de implicaties voor ons bedrijf. De gezondheid en veiligheid van zowel onze gasten als onze medewerkers blijven onze topprioriteit. Daarom staan we in al onze markten nauw in contact met de relevante autoriteiten en ministeries”, zo liet het bedrijf begin deze maand nog weten.

Vitamines en geneesmiddelen koop je eenvoudig online bij de grootste 24-uurs drogist van Nederland: www.deonlinedrogist.nl